XS
SM
MD
LG

Monstruozni Lenard doneo Klipersima majstoricu

Foto: Los Angeles Times

Košarkaši Los Anđeles Klipersa savladali su Dalas sa 104-97 te su novim brejkom došli do 3-3 u seriji.

Prvi period bio je dosta izjednačen. Ekipe su se smjenjivale u vodstvu a poenima Dončića Dalas je dobio prvi period sa 28-26. Dalas je odlično otvorio drugi period te su došli do sedam peoan prednosti. Serijom dobrih poteza Lenarda, gosti dolaze do preokreta. Na kraju su na odmor otišli sa vodstvom 48-45.

Klipersi su imali +5 na startu drugog poluvremena. Međutim, Dalas preko Marjanovića i Hardveja dolazi do preokreta. Vodio je Dalas 67-60 ali je Lenard ponovo pokrenuo seriju Klipersa od 11-0. Asistencijama Dončića i pogocima Fini Smita, Dalas pravi preokret te sa četiri poena prednosti ulazi u poslednji period. 

Klipersi su bolje ušli u poslednji period te su poveli 82-79. Hardvej sa trojkom i poenima pod faulom vraća vodstvo Dalasu ali Klipersi novom serijom dolaze do 90-85. Pokušali su se domaći vratiti ali prosto nisu imali rešenja za Lenarda koji je bio gotovo nepogrešiv i na kraju su Klipersi slavili.

Lenard je predvodio Kliperse sa 45 poena uz nestvarnih 72% šuta iz igre. Dončić je predvodio Dalas sa 29 poena, 11 asistencija i šest skokova dok je Marjanović imao 12 poena i devet skokova.

Sedmi meč igra se u nedelju od 21:30h.