XS
SM
MD
LG

Prvi Memorijal "Slobodan Malešev - Bobica"

Tri najuspešnije ekipe s organizatorima poslednjeg turnira 2019. godine - foto: V. Jankov

Pres konferencijom u novim prostorijama Kancelarije za mlade opštine Bečej, koja je sa Košarkaškim klubom Bečej organizator, najavljen je tradicionalni, sedmi po redu, humanitarni turnir i uličnom basketu "tri na tri", koji će se održati prvog julskog vikenda. Za razliku od ranijih sportsko-rekreativnih događaja ovog formata, ove godine će to biti i prvi Memorijal „Slobodan Malešev Bobica“ u znak sećanja na preranopreminulog novinara, fotoreportera i humanistu.

- Bobica je bio entizijasta i čovek velikog srca, koji je pomagao drugima dok se i sam borio sa svoj život. Imajući u vidu koliki broj događaja, ne samo sportskih, je fotoaparatom propratio i delom pomogao, ovo je najmanje što smo mogli da uradimo, uz saglasnost njegove porodice, kako mu lik i delo ne bi bili zaboravljeni, rekao je na pres konferenciji u ime organizatora turnira član Opštinskog veća zadužen za omladinu, sport, turizam i odnose s javnošću Dane Mandić.

Koordinatorka Kancelarije za mlade opštine Bečej Dijana Peter upoznala je predstavnike medija sa osnovnim podacima turnira.

- Kotizacija je 2.000 dinara, očekujemo dvadesetak ekipa, a biće i uvek atraktivno takmičenje u šutiranju za "trojku". Za tri najuspešnije ekipe i "trojkaša" pripremili smo robne nagrade, a biće nagrada i za publiku, koju očekujemo u zavidnom broju. Tokom prvog julskog vikenda na centralnom gradskom trgu, tačnije platou ispred Gradske kuće gde će se turnir održati, trebalo bi da bude dosta mladih, koji će uz vršnjačko druženje stvoriti dobru atmosferu, propagirati sport i humanost, jer će sav prihod od kotizacije i prikupljenih sredstava u humanitarnoj kutiji biti usmeren kome je u ovom trenutku najpotrebniji, dodaje Dijana Peter.

Organizator je, kao i minulih godina, obezbedio profesionalnu podlogu koja se koristi za igranje basketa „tri na tri“, lopte, majice, robne nagrade za takmičare i publiku. O kvalitetu turnira najbolje svedoči podatak da stižu ekipe iz svih krajeva Vojvodine, čime je atraktivnost zagarantovana.

- Počastvovani smo što smo partneri u ovom sportsko-rekreativnom događaju humanitarnog karaktera. Iz godine u godinu je sve organizovanije. Naš klub u svemu pruža tehničku podršku, veli u ime KK Bečej Marko Vuković.

Prijavljivanje je već počelo i sve informacije mogu se dobiti telefonskim putem na broj 064/3498381 (Marko Vuković). Utakmice će se igrati i kasnim popodnevni i večernjim satima.