XS
SM
MD
LG

Vikend kada je Goč bio odbojkaška prestonica

Zajednički snimak četiri muške ekipe koje su ulčestvovale na turniru na Goču

Odbojkaški klub Tehničar iz Kraljeva ostvario je još jednu veliku pobedu. Kraljevački drugoligaš je organizovao dvodnevni turnir na Goču koji je okupio šest ženskih i četiri muške ekipe, uzrast 2003. godište i mlađi. Bio je to pravi festival odbojke i vikend kada je Goč bio odbojkaška prestonica. U goste smo pozvali prijatelje iz Čačka, Kruševca, Kragujevca, Svilajnca, Novog Sada i naravno Kraljeva i što je najvažnije i najlepše svi su bili oduševljeni dvodnevnim boravkom na Goču, u paviljonu „Gočko“, kući su poneli nezaboravne utiske. U muškom delu turnira učestvovali su, pored Tehničara, ekipe kraljevačke Ribnice, kragujevačkog Radničkog i Metalac Takova iz Gornjeg Milanovca.

Zajednički snimak šest ženskih ekipa učesnica turnira na Goču

Od svih odigranih utakmica (po sistemu svak sa svakim) samo jedna nije rešena u taj breku, što govori o kvalitetu odbojke i izjednačenosti ekipa. Trofej je osvojio Tehničar koji je posle poraza od Ribnice 1-2 i pobede nad Metalac Takovom 2-1, u trećem meču pobedio Radnički sa 2-0 i tako stigao do prvog mesta.

Kragujevčani su bili drugi, dok je treće mesto odlučio poen količnik koji je bio na strani Metalac Takova, a kraljevačka Ribnica je takmičenje završila na četvrtom mestu. Medalje za tri prvoplasirane ekipe i pehar pobedničkom timu uručio je Dragan Đorđević, predsednik OK Tehnilčar iz Kraljeva.

OK Borac iz Čačka pobednik ženskog dela turnira na Goču

Takmičenje kod odbojkašica, na turniru na Goču, se odvijalo u dve grupe. U grupi „A“ posle odigranih utakmica poredak je bio Napredak 037 (Kruševac), Tehničar, Dunav Volej (Novi Sad). Pobednik grupe „B“ bila je ekipa čačanskog Borca koja je iza sebe ostavila kraljevački Gimnazijalac i Smeč SV iz Svilajnca. U meču za 5.mesto Dunav Volej je pobedio Smeč SV 2-1, u borbi za treće mesto i kraljevačkom derbiju Gimnazuijalac je pobedio Tehničar sa 2-0, dok je u finalu Borac ubedljivo pobedio ekipu kruševaćkog Napretka 037. Medalje za tri prvoplasirana tima i pehar odbojkašicama Borca uručio je Dragan Đorđević uz poziv da i narednog proleća se ponovom vidimo na Goču.

Odbojkaši Tehničara pobednici turnira na Goču

OK Tehničar iz Kraljeva jedini u gradu na Ibru organizuje turnire za mlađe uzrasne kategorije šireći veliki krug prijatelja i značajno doprinoseći razvoju i popularnosti odbojke. U septembru sledi novi turnir Tehničara, drugi Memorijal „Kristina Kika Marković“ u znak sećanja na tragično nastradalu igračicu kluba čiji su roditelji bili gosti na turniru na Goču.