XS
SM
MD
LG

"Orlovi" u grupi C na EP 2022

Reprezentacija Srbije igraće u grupi C na Evropskom prvenstvu u Mađarskoj i Slovačkoj odlučeno je žrebom u Budimpešti. "Orlovi" će u borbi za dva mesta koja vode u glavnu fazu takmičenja snage odmeriti sa selekcijama Hrvatske, Francuske i Ukrajine.

Grupa C igraće se u novoj Areni u Segedinu od 13. do 17. januara što će biti prilika da veliki broj srpskih navijača podrži nacionalni tim.

Na Evropskom prvenstvu 2022 učestvovaće 24 reprezentacije podeljene u šest grupa. Po dve najbolje iz svake grupe izboriće plasman u glavnu fazu takmičenja (dve grupe po šest selekcija).

- Imam utisak da se sve ponavlja. Hrvatska, od koje smo izgubili tri gola u Gracu na prošlom Evropskom prvenstvu u Gracu, koja je na kraju završila kao srebrna. Sa Francuskom smo igrali kvalifikacije, izašli kao pobednici, ali će na Prvenstvu sigurno biti drugačije i samim tim teže, jer će na neki način želeti i da se osvete. Ukrajinu ne poznajemo toliko, ali ako budemo igrali kao što znamo ne bi trebalo da bude problema - bio je prvi komentar kapitena Nemanje Ilića:

- Grupa je teška gde svako svakoga može da pobedi, a mi smo pokazali da možemo da se nosimo sa Francuzima i Hrvatima. Ostaje nam samo da se još bolje uigramo i spremimo do januara. Igramo u Segedinu što je blizu Srbije i nadam se da ćemo imati podršku naše publike, naravno ako se popravi situacija sa koronom i dozvoli da se konačno vratimo pravim utakmicama pred navijačima - zaključio je Ilić.