XS
SM
MD
LG

Rukometaši zadovoljni urađenim

Rukometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Rukometna reprezentacija Bosne i Hercegovine održala je press konferenciju po završetku kvalifikacija za Evropsko prvenstvo u kojima je naša reprezentacija obezbijedila plasman na Evropsko prvenstvo.

Umjesto selektora Ivice Obrvana, koji se morao vratiti klupskim obavezama, na pres konferenciji je govorio njegov pomoćnik Mario Kelentrić.

 - Za početak moram se izviniti u ime selektora Obrvana, koji nas je napustio zbog klupskih obaveza. Zahvalio bih se svim igračima, bivšem stručnom štabu, koji je napravio odličan uvod, hvala članovima UO, koji su nam pružili uslove vrijedne reprezentacije. Imali smo ptičijeg mlijeka. Što se tiče meča u Gracu, bila je jako teška, nakon Njemačke, u kojoj smo dali maksimum, u kojoj smo pokazali da se možemo nositi sa najvećima. Ostali bez bodova, ali smo bili zadovoljni pruženom igrom. Meč u Gracu je došao u jednom trenutku, kada smo u glavi svi imali da smo se mi prije te utakmice kvalificirali. A s druge strane za Austriju je taj meč bio pitanje života i smrti. Međutim, to je samo jedna utakmica, osnovni cilj je bio plasirat se na Evropsko prvenstvo. Ove tri utakmice su prošle jako dobro. Atmosfera je bila dobra, imali smo sve što je trebalo i na kraju je došao plasman na Evropsko prvenstvo. Nadam se da smo usrećili sve građane BiH, rekao je pomoćnik selektora Ivice Obrvana, Mario Kelentrić.

Press konferenciji je prisustvovao i iskusni Nikola Prce.

- Ja bih iskoristio priliku i zahvalio se iz RSBiH, ali i momcima i cijelom stručnom štabu, ali i prethodnom štabu. Mislim da je ta utakmica sa Austrijom kući bila ključna. Jučer smo odigrali lošu utakmicu, ali smo faktički i prije utakmice znali da smo na Evru. Prošli put je bilo drugačije, a čini mi se da malo i ne znamo veseliti. Već drugi put zaredom idemo na Evro i to je veliki rezultat. Hvala veliko navijačima na podršci, rekao je iskusni Nikola Prce.

Govorio je i golman Admir Ahmetašević.

- Moji utisci su nestvarni. ovo je velika stvar za reprezentaciju i zemlju. Jako sam zadovoljan. Selektor je zračio samopuzdanjem i mi smo isto uz njega. Vjerovali smo da ovo možem postići. Teške utakmice su bile ispred nas. S obzirom na to da smo izgubili, nismo se previše radovali. Pozdravljam sve ljubitelje rukometa, sve ljude koji su bili uz nas, ljude iz Saveza. Žalosno je što se sve igra bez publike, nema tu neku draž, ali mi smo zadovoljni i nadam se da ćemo ostvariti dobar rezultat na Evropskom prvenstvu, rekao je golman Admir Ahmetašević.