XS
SM
MD
LG

Slovačka savladana i drugi put, Srbija na Svetskom prvenstvu

Detalj sa meča - foto: RSS

Rukometašice Srbije još jednom pobedom protiv Slovačke obezbedile su mesto na smotri najboljih reprezentacija sveta. Slovačka je savladana rezultatom 32:25 (13:12) . Slično kao i u prvom susretu, prvo poluvreme je obeležila rezultatska neizvesnost, dok je u drugom je viđeno mnogo ubedljivije izdanje naše ekipe. Sredinom drugog dela utakmice Srbija je došla do prednosti od čak devet golova i tu je pitanje pobednika već bilo rešeno. Borbene Slovakinje se nisu predavale, ali stečena prednost je bila nedostižna. 

SRBIJA – SLOVAČKA 32:25 (13:12)

SRBIJA: Milić 1, Tomašević, T. Radojević 1, D. Radojević 1, Radosavljević 1, Lavko 4, Stoiljković, Petrović, Kovačević 4, Krpež-Šlezak 7, Nikolić 1, Risović, Liščević, Cvijić 7, Dmitrović 1, Janjušević 1

SLOVAČKA: Nemetova 3, Dulinova, R. Bizik 3, Rebicova, Rajnohova, Bujnočova 4, Habankova 3, Lanc 6, Patrnčiakova 2, Penzes 3, Hudak, Stefanikova, Oguntoje, B. Bizik, Konigova 1, Medvedova

Najefikasnije u našem timu bile su Dragana Cvijić i Katarina Krpež Šlezak sa po sedam postignutih golova, dok su se u gostujućoj ekipi istakle Barbora Lanc sa 6 i Karin Bujnočova sa 4 pogotka.

Uspešan početak mandata novog selektora Uroša Bregara i ostvaren cilj – plasman na Svetsko prvenstvo

- Došli smo do plasmana a Svetsko prvenstvo. Ovaj meč je bio repriza prvog susreta. Promašili smo mnogo zicera u prvom poluvremenu, u nastavku sam tražio bržu igru. Nastavićemo da radimo i da se trudimo dalje, da igramo brži rukomet. Čestitam devojkama jer su dale sve od sebe i igrale kako su najbolje mogle. Ova reprezentacija ima dobro postavljene temelje, u junu ćemo ponovo biti na okupu sedam dana, tako da verujem da će biti još bolje i čeka nas puno rada.

Sanja Radosavljević

- Mislim da smo dobro odigrale, uvek može bolje, naravno, ali uz ovu energiju koju imamo normalno je da moramo da pobedimo. Ova druga utakmica je bila malo bolja, ali nismo pokazale sve što znamo i što najbolje možemo.

Katarina Krpež Šlezak

- Mi smo presrećne, ostvarile smo ono što smo želele. Imamo novi sistem, u prvoj utakmici nije bilo tako dobro, mislim da smo se poboljšale u drugoj. Istina je da ima još da se radi, ali veliki je korak što smo se plasirale i nadam se da ćemo korak po korak usavršiti igru. Ja sam prezadovoljna, utisci su sjajni što idevojke pokazuju, atmosfera je odlična, jednostavno – presrećne smo.

Svetsko prvenstvo u Španiji na programu je od 1. do 19. decembra ove godine.