XS
SM
MD
LG

Igokea gostuje u Zadru

Foto: ABA liga

Pred košarkašima Igokee novi je izazov. U okviru 23. kola ABA lige, Igokea će gostovati u Zadru.

Zadar ima turbulentnu sezonu. Na momente su djelovali odlično a na momente veoma loše. Dosta problema im je pravio i virus, pogotovo činjenica da je Veljko Mršić nekoliko puta propuštao mečeve radi bolesti a uvijek bi to bilo u momentima kad su imali dobar ritam te bi bez prvog trenera pali i dizali se kad se on vrati. Tokom sedmice dobili su Borac u bitnom meču u borbi za opstanak pa sa te strane ulaze sa dosta samopouzdanja u ovaj meč.

Igokea igra fantastičnu košarku ove sezone. Trenutno su treći u ABA ligi i idu krupnim koracima ka plej ofu. Tokom sedmice imali su težak put na Tenerife gdje su u kompetetivnom meču izgubili 80-75. Problem za Dragana Bajića, pored umora radi puta, jeste i to što Fundić i dalje nije spreman te će propustiti i ovaj meč a još neki igrači imaju sitnije povrede.

Neminovno je da je Igokea kvalitetniji tim i tim koji igra bolju košarku. Međutim, neće ''Igosima'' biti lako u Zadru. Zadar je skoro svake sezone skidao skalp nekom favoritu na svom terenu a ove sezone nemaju niti jednu takvu pobjedu te će pokušati takvu pobjedu ostvariti u ovom susretu. 

U prvom dijelu sezone, Igokea je odigrala fantastično u odbrani i na kraju ubjedljivo slavila. Sada će biti teže. Biće važno i kakav će ritam utakmice biti. Brži ritam odgovara Igokei, koja prosječno postiže osam poena više po meču. E sad koliko će biti u stanju da forsiraju tranziciju radi umora, ostaje da se vidi.

Ono što za Zadar nije dobro to je činjenica da Igokei odgovara brži ritam ali Igokea itekako može dobiti meč i na manji broj poena. Igokea je defanzivno bolja ekipa od Zadra. Ono što će svakako biti važno jeste skok jer su ekipe kroz sezonu u skoku dosta izjednačene.

Duel pod košem je veoma važan. Onuaku igra fenomenalno ove sezone i vjerovatno je i najbolji igrač Zadra. Igokea ima opciju kojom ga može zaustaviti. Džeki Karmajkl je sjajan defanzivac što je pokazao mnogo puta ove sezone ali se dosta istrošio u meču sa Tenerifama i pitanje je koliko ima snage za ovaj susret. Takođe, ne treba zaboraviti da je Jovanović odigrao odlično prvi meč protiv Zadra tako da, ma koliko Onuaku bio dobar, Igokea bi trebala da dobije duel pod košem.

A ako to urade, biće mnogo bliži samom trijumfu. Igra kroz Onuakua je ključna za Zadar i to ne samo radi njegovih poena nego i asistencija, s obzirom da ima dobar pregled igre. Od ostalih igrača Zadra, svakako da će najveća opasnost po Igokeu prijetiti od Mavre i Kartera a tu je i Vuković koji redovno odigra dobro protiv Igokee.

Igokeina možda i najveća prednost su mnogo produktivniji i tečniji napadi. Igokea ima četiri asistencije po meču više uz tri izgubljene lopte po meču manje. Kod Igokee pas kruži jako dobro dok se u Zadru napadi često svode na individualna rešenja i kvalitet pojedinaca.

Kad se sve sabere i oduzme, Igokea je favorit u ovom susretu. Da li će tu ulogu opravdati, saznaćemo u nedelju od 17h.