XS
SM
MD
LG

Korona pogađa profesionalnu Dota 2 scenu, čak 4 igrača propušta Major

Foto: PGL

Sa pozitivnim testom na korona virus, Dota 2 igrači iz ekipa Na’Vi, Quincy Crew i Neon Esports će nažalost propustiti dugoočekivani ONE Esports Singapore Major, koji počinje za manje od nedelju dana. Organizacije će morati da pronađu izmene u vrlo kratkom vremenskom roku.

Prvo se Na’Vi oglasio na twitter-u, sa iznenadnom objavom da su Iceberg i ALWAYSWANNAFLY pozitivni na COVID. Na mid poziciju će doći bivši Virtus.pro i EG igrač, RAMZES666, a na poziciju 5 trener organizacije, Mag.

Ubrzo se javio i menadžer američke ekipe Quincy Crew, Džek ”KBBQ” Čen, koji je potvrdio da je njihov support, Arif ”MSS” Anvar, takođe pozitivan na koronu. KKBQ je dodao da su simptomi veoma blagi, i da se MSS oseća dobro. Organizacija još uvek nije pronašla izmenu.

Slična sudbina je zadesila i filipinsku ekipu Neon Esports, koja je ostala bez igrača Džona ”Natsumi-” Vergasa. Neon Esports će igrati sa Rafaelom ”Rapy” Sikatom, dok će Rolen ”skem” Ong preći sa pozicije 4 na carry-ja.

Čak je i Virtus.pro imao nezgodnu situaciju sa svojim carry igračem, Egorom ”Nightfall” Grigorenkom, koji je 18. marta dobio simptome korona virusa. Test je ispao negativan, ali je organizacija ipak dovela Igora ”iLTW” Filatova, u slučaju da se simptomi vrate.

ONE Esports Singapore Major počinje u subotu, 27. marta sa Wild Card fazom. Ovo će biti prvi Dota 2 Major posle 14 meseci pauze, i igraće se u LAN-u. Mečevi će biti emitovani na ONE Esports YouTubeTwitch i Facebook kanalima.