XS
SM
MD
LG
16.12.2020 Dejana Babović

Eurosport je i ove zime gledaocima pripremio bogat i raznovrstan program

Foto: eurosport.com

Eurosport i ove zime svojim gledaocima donosi pregršt raznovrsnih sportskih takmičenja. Od čuvenog Australijan Opena i Bundeslige, preko snukera i Formule E, do već tradicionalnih zimskih sportova i vrhunskog golfa, koji će predstojeće duge zimske dane učiniti ispunjenijim i zabavnijim.

13. kolo Bundeslige na programu Eurosporta je od 18. do 20. decembra, a nastavak prvenstva, odmah nakon Nove godine, 2. i 3. januara. Da li će Leverkusen uspeti da sačuva minimalnu bodovnu prednost ili će Bayern Minhen izbiti na čelo tabele, gledaoci će saznati uz program Eurosporta.

Staru godinu najbolji ski skakači današnjice ispratiće u Obersdorfu, gde će 28. i 29. decembra početi tradicionalna novogodišnja turneja Četiri skakaonice. Nastavak takmičenja je 1. januara u Garmiš-Partenkirhenu, 2. i 3. u Insburku, a takmičenje se završava 6. januara u Bišofshofenu. Prošle godine trijumfovao je poljski takmičar David Kubacki, dok je pre dve godine mladi Japanac Kobajaši ispisao istoriju pobedivši na sve četiri skakonice.

Ljubitelji zimskih sportova na Eurosportu mogu da prate i Svetski kup u alpskom skijanju koji je počeo u oktobru i trajaće sve do marta. Iz programa izdvajamo žensku trku u slalomu koja će se održati 3.januara u Zagrebu , dok će se muškarci nadmetati tri dana kasnije.

Sa snežnih planina na vreli asfalt. Prva trka Formule E održaće se 16. januara. Formula E u novoj sezoni postaje deo FIA Svetskog šampionata i tako se i zvanično pridružuje Formuli 1, a prva trka će se održati u Čileu.

Pravu poslasticu gledaocima Eurosporta u januaru će prirediti najbolji golferi sveta, koji će se u okviru PGA Toura, takmičiti na turniru šampiona, a potom se sezona nastavlja na Havajima. Gledaoci će ovo prestižno takmičenje moći da prate na drugom programu Eurosporta četiri dana u nedelji, od četvrtka do nedelje.

Ljubitelje snukera od 14. do 20. decembra očekuje Svetski Grand Prix u Engleskoj. Titulu u Maršal Areni brani Australijanac Neil Robertson, dok će šestostruki prvak sveta Roni O'Saliven, pokušati da odnese još jednu pobedu.

Sezona snukera se nastavlja odmah početkom 2021, kada je od 10. do 17. januara, na programu 47. po redu Masters turnir u Londonu, a 30. i 31. januara se održava polufinale i finale Mastersa Nemačke.

Ljubitelji tenisa moraće malo da sačekaju jer je novi datum za početak Australian Opena pomeren na 8. februar.