XS
SM
MD
LG

Litvanci Grazhtas su vaši CEE šampioni!

Izvor: RUR

CEE Championship je krunisao nove šampione, Litvance Grazhtas, koji su u velikom finalu trijumfovali nad hrvatskom ekipom GamerS1337.

cee-finaležreb1

U 17:00 časova smo prvo imali priliku da pratimo borbu za treće mesto između Rumuna GameAgents i Čeha SINNERS Esports. Iako su momci uz sastava GameAgents pružili malo veći otpor u drugom meču, dominantna igra SINNERS Esports članova im je donela ubedljivu 2:0 pobedu. SINNERS Esports su tako uzeli treće mesto i 2.500 $, dok su GameAgents otišli kući sa 1000 $.

trećemesto-cee1

trećemesto-cee2

U 20:00 časova je usledilo izuzetno napeto veliko finale. Ova BO3 serija je krenula sa vrlo izjednačenim mečom na Mirage-u, i pobedom hrvatske ekipe GamerS1337. Litvanci su u drugoj partiji na Vertigu napravili obrt – superiornijom igrom i strategijom su došli do 16:7 pobede. Rezultat je tada postao izjednačen.

finale-cee-1

trećemesto-cee2

Treći meč na Infernu je bio verovatno najnapetija igra čitavog CEE Šampionata. Ova partija od preko sat vremena je brojala višestruke produžetke sa čak 48 rundi. Obe ekipe su odigrale fenomenalnu partiju, ali Litvanci su na kraju bili za nijansu jači. Sastav Grazhtas je sa rezultatom 25:23 uzeo celu seriju i postao šampion CEE turnira. Kući su odneli novčanu nagradu od 7.500 $, dok su momci iz GamerS1337 osvojili 4000 $.

Na ovom turniru su se takmičile i srpske ekipe Level UP i COLDWATER. Level UP je došao do četvrtfinala, dok je COLDWATER takmičenje završio u grupama, sa rezultatom 1:2.

Ako ste propustili ovo uzbudljivo finale, pogledajte snimak na Klan RUR YouTube kanalu.