XS
SM
MD
LG

Zbog mogućeg pretvaranja hale "Čair" u kovid bolnicu, reprezentacija Srbije igra u Kragujevcu

U Kabinetu kažu da će obavestiti javnost o "Čairu" kao privremenoj bolnici - kada za to dođe vreme; foto: JV / Ljubica Jocić

Iako je pre više od pola godine najavljeno da će se futsal reprezentacija Srbije u hali "Čair" boriti sa Finskom za plasman na Svetsko prvenstvo, mogućnost pretvaranja niškog hrama sportova u kovid bolnicu izmestila je meč zakazan za 6. novembar u Kragujevac, kaže direktor futsal selekcija Bojan Pavićević.

Februara je u "Čairu", u teškoj grupi sa Španijom, Francuskom i Ukrajinom, Srbija izborila 2. mesto i plasman u plej-of, a sjajna atmosfera presudila je da iz Fudbalskog saveza Srbije odluče da se i baraž igra ovde. Pandemija je dvomeč sa Fincima odložila jednom, za novi termin izabran je 6. novembar i dugo je i dalje prvi izbor bio "Čair".

Međutim, nešto više od nedelju dana pre meča destinacija nacionalnih timova je ipak morala da bude izmenjena.

Nažalost, zbog neizvesnosti oko pretvaranja "Čaira" u kovid bolnicu bili smo primorani da se izmestimo u Kragujevac - rekao je Pavićević za Južne vesti.

Prema izjavama zvaničnika, u Kragujevcu je situacija sa kovidom mnogo gora nego u Nišu, ali je gradonačelnica Dragana Sotirovski najavila novo pretvaranje doma sportista u privremenu kovid bolnicu. Ipak, nikakvi detalji još nisu poznati, a iz Kabineta su na pitanje o najavljenoj utakmici odgovorili da će se sve znati "kad dođe vreme".

Tim koji se bavi privremenom kovid bolnicom će, kada dođe vreme, javnost o svemu obavestiti - rekli su u Kabinetu.

Podsetimo, tokom aprila, hala "Čair" je bila jedna od privremenih kovid bolnica u Nišu. U nju su smeštani pacijenti koji nisu imali teže kliničke slike.