XS
SM
MD
LG

Čeka se još plejmejker

Kraljevčani će se načekati da odgledaju neku prvenstvenu utakmicu Sloge - detalj sa prošlosezonskog meča Sloga-Žekezničar (Čačak)

U ove "kovid dane" košarkaši kraljevačke Sloge okupili su se 17. avgusta, što je bio treći pomereni termin za početak priprema. Posle dvonedeljnog rada u junu, košarkaši Sloge su prekinuli rad kada je u epidemiološka situacija postala veoma teška,a u gradu Kraljevu porglašena vanredna situacija. Novo okupljanje je iz istih razloga dva puta odlagano, da bi konačno u ponedeljak 17. avgusta skupom igrača i stručnog štaba u novoj sportskoj dvorani zvanično počeo rad za novu takmičarsku sezonu u Košarkaškoj ligi Srbije.

Mi se vraćamo u probrano društvo posle dve godine. Naravno da smo zbog toga srećni i zadovoljni, jer tu nam je i mesto. Nažalost, pandemija KOVID 19 nije nam dozvolila da završimo prethodnu sezonu, da proslavimo uspeh ostvaren na terenu, sve je nekako prošlo bez euforije – kaže Saša Pavlović trener košarkaša Sloge. – I sa početkom priprema za novu sezonu imali smo velikih problema, pomerali smo početak zbog epidemije, imali smo i u samoj ekipi igrače i članove stručnog štaba koji su bili pozitivni, tako da je u neku ruku bilo dobro što se pomerio početak priprema. I ostali KLS ligaši su krenuli sa radom u ovom periodu, samo oni koji su imali uslove su nešto ranije počeli da treniraju. Prva nedelja rada poslužiće da se okupimo, da vidimo u kakvom su stanju igrači i da proverimo koliko su i u kojoj meri odradili plan individualnih treninga koji su dobili.

Kada je u pitanju sklapanje mozaika tima za novu sezonu, kraljevački prvoligaš se pozdravio sa četvoricom igrača iz prošle sezone?

Napustili su nas Đurđević, Jovanović, Čomagić i Ćućović i ovom prilikom im se zahvaljujem na svemu što su pružili u dresu Sloge. Radi se o vrhunskim sportistima, sjajnim ljudima i drago mi je što su bili deo našeg kluba. U klubu su ostali Tomašević, Radić, Vujović, Kostić, Mirković, Spasojević i Šević i oni čine okosnicu tima za nastupajuću sezonu.

Kraljevčani su bili aktivni u prelaznom roku i doveli igrače na deficitarnim pozicijama.

Prvo pojačanje je Miloš Stojanović, na poziciji četiri, iz niškog Fer Pleja, a uz njega je stigao Herold Šnider na poziciji pet. Snažni momak je sa Haitija, a prošle sezone je igrao u Gruziji. Na poziciji plejmejkera sve opcije da dovedemo naše igrače su pale u vodu, jer to nismo mogli finansijski da pokrijemo. Odlučili smo se za stranca, bilo je skoro sve dogovoreno sa Žakor Lajolom sa koledža Nju Meksiko, ali se on odlučio za grčki Kolosos. Za pomenutu poziciju imamo dve opcije i videćemo ko će biti novi igrač Sloge, ne bih o imenima. Iz Partizana stiže "četvorka" Kone (2001. godište) koji ima srpski pasoš i koji će konkurisati u prvom timu Sloge. Takođe, očekujem da se za mesto u sastavu izbori i neko iz naše juniorske ekipe, odnosno momci koji su završili juniorski staž. To je tim koji bi trebalo da bude konkurentan za takmičenje u KLS.

Ovako su košarkaši Sloge proslavili povratak u KLS posle pobede u NIšu

Program i plan rada je poznat, Sloga neće ići na pripreme jer za to i nema nekog prostora.

Liga počinje 26. septembra, nemamo prostora da idemo, kao prošle godine, na Goč. Radićemo u Kraljevu, ove pripreme će zbog kompletne situacije biti specifične. U prve dve nedelje ćemo napraviti uvod u trenažni ciklus i onda od početka septembra početi sa odigravanjem kontrolnih utakmica (Napredak Aleksinac, Radnički Kg, Novi Pazar, Borac...). Imaćemo nekoliko novih igrača, neki će biti i u startnoj petorci i moramo kroz utakmice što pre da se uigramo i tako spremno dočekamo sezonu.

KLS će ove sezone trajati duže, što podseća na neka lepa, davna vremena kada je liga počinjala u oktobru i završavala se u maju.

Kao tren volim da imam što više utakmice i drago mi je da se liga neće završiti krajem marta ili početkom aprila, nego ćemo igrati i u maju. To je dobro za našu košarku. Što se tiče kvaliteta, ABA 2 ligaši Mladost (Zemun), Sloboda (Užice) i Zlatibor (Čajetina) će biti kvalitetom iznad ostalih, a ostaje da se viri kakav će imati roster i kako će se snaći sa napornim putovanjima i utakmicama u ABA 2 ligi. Svakako su igrački najkvalitetniji. U ligi će značajnu ulogu imati Novi Pazar, Dinamik, Tamiš, kao i stari prvoligaši Vršac, OKK Beograd... Od trećeg mesta pa na dole će biti izjednačeni timovi, od 16 ekipa ispadaju dve i svi će se potruditi da izbegnu te pozicije. Cilj Sloge u ovoj sezoni je neka sredina tabele kako bi ostvarili ideju oko mladih igrača, da dobiju zavidnu minutažu i da nas uvere da mogu da nose tim i klub u našoj elitnoj konkurenciji – zaključuje Saša Pavlović, trener košarkaša kraljevačke Sloge.

Za sport u Kraljevu, za košarku ovog grada odlična je stvar što je Sloga ponovo u KLS. U klubu su preduzeli korake da spremno dočekaju nastupe sa najboljim srpskim klubovima, sa ciljem da Slogu vrate na puteve stare slave. Ostaje da sačekamo jesen i vidimo koliko se u tome uspelo.