XS
SM
MD
LG

Kopenhagen prejak za šampiona Turske, Šahtjor u nadoknadi savladao Volfsburga

Foto: uefa.com

Danski Kopenhagen i ukrajinski Šahtjor obezbijedili su prolaz u četvrtinale Lige Evrope, pošto su u revanši mečevima savladali Bašakšehir iz Turske i njemački Volfsburg.

Nastavila su se  evropska takmičenja i već na startu je šampion Danske pokazao da novi šampion Turske još nije spreman za velike rezultate u Evropi. Iako je Bašakšehir došao u Kopenhagen sa prednošću od 1:0, već u 4. minutu Vind je doveo svoj tim u vođstvo.  Na startu drugog poluvremena Topal je napravio faul u šesnaestercu i sudija je pokazao na bijelu tačku, a Vind je povećao na 2:0. Veliku prednost za danski tim stvorio je Falk u 63. minutu pogotkom za 3:0 i do kraja su to sačuvali za prolaz dalje.

U drugoj utakmici Šahtjor je sa prednošću od 2:1 dočekao Volfsburg i u prvom poluvremenu su propustili dvije velike prilike.  U 67. minutu sudija Kruzliak je dosudio penal za goste, ali nakon gledanja snimka promijenio je odluku. Već u sledećem minutu poslije grubog starta Kočolov je dobio crveni karton, a ubrzo su gosti izgubili prednost igrača više pošto je Bruks dobio drugi žuti karton. Djelovalo je da će meč biti bez golova, a onda su od 89. do 93. minuta Moraeš dvaput i jednom Solomon zatresli mrežu gostiju za prolaz među osam najboljih ekipa Lige Evrope.

Kopenhagen će u četvrtfinalu igrati protiv boljeg iz duela Mančester junajted  - LASK (prvi meč 5:0), dok će Šahtjor na boljeg iz duela Ajntrajht Frankfurt – Bazel  (prvi meč 0:3). Večeras će od 21 sat na Old Trafordu Junajted imati lagan posao da potvrdi prolaz dalje, dok će prvi meč igrati Inter i Hetafe.