XS
SM
MD
LG

Sarajevo bez četiri standarna napada Krupu

FK Sarajevo

Ekipa FK Sarajevo jutros je u 10 sati iz Trening kampa Butmir otputovala u Banja Luku, gdje će boraviti do sutrašnjeg susreta prvog kola m:tel Premijer lige BiH protiv FK Krupa na Vrbasu.

 U Banjaluku su otišli sljedeći igrači: Dizdarević, Džafić, Kovačević, Hebibović. D. Hodžić, Bešić, Miličević, Šerbečić, Pidro, Salčin, Đokanović, F. Hodžić, Mustedanagić, Oremuš, Cruz, Fanimo, Jukić, Tatar, Velkoski, Ahmetović, Handžić.

Utakmicu protiv Krupe propustiti će Dupovac, Sušić i Šabanović zbog povreda, kao i Rahmanović koji će odsustvovati zbog suspenzije zbog dobijena tri žuta kartona prošle sezone.

- Pripremali smo se na umjetnoj podlozi, jer znamo da Krupa igra na njoj. Sigurno da će biti vruće, što će biti problem za obje ekipe, ali se nadam da će se igrači prilagoditi tome i odigrati dobru utakmicu kako bi bili zadovoljni, rekao je trener Sarajeva Vinko Marinović.

Utakmica protiv Krupe igra se u nedjelju sa početkom u 17.30 sati na stadionu Krupa na Vrbasu. Biće ovo prvi ispit ove sezone za šampione Bosne i Hercegovine u posljednje dvije sezone.