XS
SM
MD
LG

Šumadija ostala srpskoligaš

Foto: H.D.Vujanović

Na sednici Sekretarijata FSRZS održanoj 17.07.2020. godine, poštujući Statut FSR Zapadne Srbije i Odluku o načinu popunjavanja slobodnih mesta u fudbalskim ligama FSS, doneta je odluka o sastavu Srpske lige "Zapad" za takmičarsku 2020/21.godinu. Tom odlukom je potvrđeno da FK Šumadija iz Aranđelovca ostaje u ligi iako je na tabeli zauzimala pretposlednje mesto nakon 19 odigranih kola i prekida prvenstva zbog pandemije Covid-19.

Protekle jeseni je klub zaista igrao loše i zapao u nezavidnu situacija, pa je za prolećni deo došlo do kadrovskih promena. Doveden je renomirani trener iz Čačka, Neško Milovanović i pojačan igrački kadar. Velike nade su polagane u opstanak i posle nespretnog  i nesrećnog poraza u prvom kolu nastavka u Petrovcu od Sloge, Aranđelovčani su u 19. kolu pred svojim navijačima savladali direktnog konkurenta u borbi za opstanak, Mladi Radnik iz Požarevca. Međutim posle toga dolazi do prekida prvenstva, a odlukom FSS i do trajnog završetka sezone 2019/20 sa proglašenjem zatečenog stanja. Mnoge u Aranđelovcu je zahvatila panika da će klub sa devedeset jednogodišnjom tradicijom morati da se preseli u niži stepen takmičenja, odnosno Zonu ˝Dunav˝. Neizvesnost je trajala do pre neki dan, kada je preovladao razum u rukovodećim organima i odlučeno da klubovi sa dobrom infrastrukturom, stabilnim finansijama i razvijenom omladinskim školom, ostanu u Srpskoj ligi ˝Zapad˝.

Pred upravom i stručnim štabom je period konsolidacije i ojačavanja igračkog kadra, da se ne bi došlo ponovo u neugodnu situaciju i borbu za opstanak.