XS
SM
MD
LG

Smileski o Antiću: Namestio mi prvenac u Partizanu

FK Partizan iz 1971. godine

Zoran Smileski, trener koji je s banjalučkim Borcem 1992. godine osvojio jedini evropski trofej u istoriji krajiškog kluba – Mitropa kup, teško je primio vest da nas je večno napustio Radomir Antić, s kojim je bio saigrač u beogradskom Partizanu početkom sedamdesetih godina prošlog veka.
-Izuzetno mi je teško nakon saznanja tužne vesti iz Španije. Ostali smo bez dobrog čoveka, velikog trenera, našeg Ere. Tako smo ga zvali kada je stigao u Partizan iz Užica. Bili smo cimeri dve godine u crno-belom taboru kod trenera Gojka Zeca, tako smo se zbližili i ostali smo uvek u sjajnim odnosima. Često smo se čuli i razgovarali o svemu, davali podršku jedan drugom. Kakva je to ljudina bio. Baš me je mnogo voleo, a i ja njega, bili smo baš, baš nerazdvojni. Sada kada evociram uspomene na te godine i suze su mi udarile na oči – rekao je Zoran Smileski koji se javio iz Skoplja.
Makedonski stručnjak je kratko ispričao šta ga je toliko zbližilo sa Radomirom Antićem:
-Nosio je broj šest i dobro se sećam, dok je igrao, bio je tih i nenametljiv. Veliki drugar, bar prema meni, imao je osećaj tog kolektivnog duha, pripadnosti… Ali, kao da je imao neki kompleks što je došao iz Užica u veliki Partizan. Bio je pravi igrač, radilica što se kaže, imao je dobar pregled igre, tačan pas i kvalitetan šut. Meni je namestio prvi gol u dresu Partizana protiv tuzlanske Slobode na stadionu JNA, pobedili smo 2:0. I danas se kristalno jasno sećam te njegove asistencije i moje velike radosti zbog prvenca. I kasnije se pokazao kao gospodin, postao je veliki trener – Mister, sa velikim M! Takvog Srbija i Jugoslavija, a ni Španija nisu imale.
Sportski žurnal