XS
SM
MD
LG

Budućnost (Popovac): Petar i Marija Ikić dobili ćerku Lenku

Petar Ikić, igrač Budućnosti iz Popovca - foto: lična arhiva

Niš je jedan od tri žarišta korona virusa sa velikim brojem zaraženih stanovnika. Pregled vanrednog stanja u gradu na Nišavi najslikovitije mi je dočarao Saša Marković, sportski direktor Budućnosti iz Popovca.

- Stičem utisak da se većina stanovnika Niša ponaša u skladu sa donetim merama. Iznenadićete se ako vam kažem da su najnedisciplinovaniji penzioneri, zbog kojih su prvenstveno donete mere samoizolacije. Juče ih je bilo previše na niškim ulicama, tako da je morala da interveniše policija. Nikome nije lako da provodi vreme u samoizolaciji, između četiri zida. Temperament mi ne dozvoljava da mirujem, jer sam uvek bio mobilan težio da ispunim svaki dan. Sigurno je da nećemo umreti od gladi i žeđi, i sa dobrom organizacijom možemo prebroditi sve nevolje -  optimista je Marković,  trenutno  preokupiran razmišljanjima kako da  podigne na još viši nivo organizaciju  rada u klubu.

U moru sivila, sumornih informacija o broju zaraženih i umrlih, istinski me je obradovao Marković vešću da se supruga jednog od najboljih fudbalera Budućnosti, Petra Ikića, porodila pre 12 dana i na svet donela ćerkicu Lenku. Ako se u vreme korona virusa ne rađaju nove ljubavi, rađa se nešto još lepše, a to su bebe. Deca su se rađala u vreme ratova, prirodnih katastrofa i sada u vreme pandemije. Suočeni  bliskošću sa smrću i bolešću, zaboravili smo na lepšu stranu života i prepustili se sumornoj stvarnosti, koja nas bombarduje sa svih strana. 

Kontaktirao sam Petra Ikića, koji zajedno sa suprugom Marijom imaju pune ruke posla. Blago si njima, jer mogu bar na trenutak da zaborave sumornu svakodnevnicu i uživaju u društvu male Lenke.  -  Pazimo se, mazimo, i za sada je beba za primer. Brzo smo ušli u štos kad je u pitanju presvlačenje, kupanje, i to je prešlo u rutinu. Ja sam spoljni momak i zadužen sam za nabavku namirnica i drugih potrebština. Trudim se da zbog deteta što manje izlazim i otprilike na svaka 3-4 dana skoknem do prodavnice ili apoteke po najneophodnije stvari – kaže srećni  tata. Silom prilika,  čestitke je isključivo primao putem telefona, a proslavu rođenja Lare ostaviće za neka srećnija vremena. Čast da bebu vide bar na kratko imali su roditelji supružnika i Petrov brat.

Petru i Budućnosti je sezona krenula, ne može bolje. Klub je na kraju jeseni zauzeo treću poziciju a Ikić se na sedam mečeva našao u timu kola i poneo oreol igrača utakmice. Letos je stigao iz Makedonije, i njegovim dolaskom Popovčani su dobili na prodornosti, naročito po levoj strani i efikasnosti.