XS
SM
MD
LG

Zanimljiv životno - golmanski put Dejana Šivoljickog

Dejan Šivoljicki

 

Preko Kikersa do tovarničke Slobode

  Tokom zimske pauze, Sloboda iz Donjeg Tovarnika, član Vojvođanske lige – Jug, osetno je pojačala igrački kadar. Između ostalih, novi čuvar mreže je Dejan Živoljicki (30), dobro znano ime u „fudbalskom Sremu“, čija je karijera više nego zanimljiva.

 - Već sa šest godina pravim prve fudbalske korake u Radničkom iz Sremske Mitrovice – počinje svoju priču Šivoljicki – Posle šest godina prelazim u Srem, gde ostajem do 2006. godine, kada se vraćam u Radnički, omladinski pogon. Ubrzo sam prebačen među seniore i vrlo brzo dobijam šansu da debitujem kao prvotimac. Bio sam deo „golmanskog tandema“ sa iskusnim Miroslavom Odžićem, od koga sam mnogo naučio. Tada nam je bio trener golmana Miroslav Čavka, sa kojim sam i ranije radio u Sremu. U Radničkom ostajem dop 2009. godine, kada odem na pozajmicu u Borac iz Martinaca, gde se zadržavam samo pola godine.

  Imao je Dejan Šivoljicki i „epizodu u Nemačkoj“.

  - U Kikersu iz Oferbaha bio sam na probi – nastavlja Dejan Šivoljicki – Tokom probnog perioda nastupao sam za njihov rezervni sastav punih šest meseci i to je bio, zaista, izuzetan period u mom životu. Nažalost, zbog problema s vizom i papirologijom, morao sam da se vratim nazad, po ko zna koji put u Radnički, koji se te godine grčevito borio za opstanak, ali s namerom da se već sledeće gpodine bori za viši rang. Tako je bilo! Napravili smo sjajan ztim, u kojem su bili igrači poput Skorupana, Miše Vasiljevićža, Trebovca, Naglića... Dakle, izborili smo opstanak i već sledeće gopdine smo napali Srosku ligu. To je bila izuzetna godina, kako za mene, tako i za Radnički, koji se plasirao u Srpsku ligu i napravio jedan od najvećih uspeha u istoriji kluba. Poslednje dve godine upoznajem jednog izuzetnog čoveka, a vrsnog stručnjaka Đorđa Vujakovića – Đulu. Za to vreme sam izuzetno napredovao i tek tada sam saznao šta je zaista ozbiljan rad. Posle Radničkog, na red su došli kraći boravak u Hajduku iz Divoša i LSK-u iz Laćarka, gde doživljavam tešku povredu ramena, koja je odvojila od terena osam meseci.

  Konačno, na red je došla „poslednja epizoda“ – Donji Tovarnik.

  - Na preporuku trenera Đođra Vujakovića – Đule, pre par meseci došao sam u Donji Tovarnik – kaže Šivoljicki – Sloboda se trenutno bori za opstanak. Ubeđen sam da ima kvaliteta i snage za to. Nadam se da ponaviti se priča koju sam, svojevremeno imao sa sremskomitrovačkim Radničkim, s kojim sam se, najpre, borio za opstanak u Zoni, da bi smo se ubrzo plasirali u Srpsku ligu – Vojvodina. Za Slobodu sam sa svih strana dobio samo reči hvala, u šta sam se brzo uverio. Uslovi za rad u jklubu su odlični, baš kao i atmosfera između igrača, trenera, uprave...Trenirali smo krajnje ozbiljno, odradili smo i deo priprema na Lepenskom Viru. Za sada, stvari teku dosta dobro, mada su se pojavili problemi oko povrede nekih igrača. Verujemo da ćemo, ipak, biti spremni da u najboljem izdanju dočekamo Borac iz Šajkaša, jednog od najozbiljnijih kandidata za ulazak u viši rang.

 

Sa trenerom Vujakovićem