XS
SM
MD
LG

Prijateljska utakmica: Sloboda (DT) – Jedinstvo 3:1

Datko Ašćerić - Cipi se opristio od aktivnog igranja

Posle deset minuta igre nastupio je „pravi brazilski vatromet“, što je bio znak da se na trenutak prekine utakmica. Po opštem mišljenju „legenda Slobode“, Darko Ašćerić – Cipi, odigrao je poslednjih deset minuta kao aktivni igrač. Za sve ono što je uradio za klub od predsednika, Milana Aleksića, dobio je plaketu. Naravno, Cipi će i dalje biti u Slobodi, ali kao prvi pomoćnik šefu stručnog štaba Draganu Cvetića.

  Sve što krasi fudbal kao igru viđeno je u Donjem Tovarniku: četiri gola, više lepih akcija, mnogo trčanja... Gosti su u 38. minutu, preko Tripkovića kaznili neodlučnost domaće odbrane. Prednost gostiju iz Vladimiraca nije dugo bila aktuela: u 43. minutu, pred golom Jedinstva, lopta kroz "šumu nogu" dolazi do Pazarskog, koji je neometan, šalje u mrežu.  U nastvaku utakmice domaćin dominira. Na centaršut Kočijaševića, u 50. minutu, pred golom gostiju, najbolje reaguje Božinović, koji dovodi Slobodu u vođstvo.  Najlepši detalj u 75. minutu: sjajnim šutem sa oko 25 metara Jakšić je iznedio sve, ponajviše protivničkog golmana, koji nje uspeva da zaštiti svoj gol. 

  Utakmica protiv Jedinstva iz Vladimiraca, za zonaša iz pećinačke opštine, bila je poslednja provera forme pre odlaska na osmodnevne pripreme na Lepenski Vir.

  Donji Tovarnik. Igralište Slobode. Gledalaca: 150. Sudija: Srđan Kavgić (Ruma). Strelci: 0:1 Tripković u 38, 1:1 Pazarski u 43, 2:1 Božinović, 3:1 Jakšić u 75. minutu.

  SLOBODA: Šivoljicki, Lazić, Bosiljkov, Spasojević, Jovičić, Javorac, Dragojević, Bojić, Ašćerić, Pazarski i Božinović. Igrali su još: Oparnica, Ninić, Kočijašević, Vukasović, Radošević, Aćimović, Jakšić, Đuran, Alijagić i Ristić.

  JEDINSTVO: Ristić, Ćosić, Milošević, Đorđić, Maksimović, Aleksić, Rajković, Lukić, Tripković, Popović i Jovanović. Igrali su još: Antonić, Polić, Gačić i Petrović.

Sloboda - Jedinstvo (1)

Sloboda - Jedinstvo (2)

Vatromet u Donjem Tovarniku