XS
SM
MD
LG

Igokea savladala Krku i izbjegla ispadanje

Foto: ABA liga

Košarkaši Igokee savladali su Krku sa 92-82 u 19. kolu ABA lige.

Igokea je odigrala sjajno prvi period. Igrali su dobro u odbrani a u napadu su nestvarno šutirali. Predvođeni raspucanim Vonom, Šutirali su 7/7 trojke u prvom periodu i dobili ga sa 30-19. Krka odlično otvara drugi period te serijom 14-6 prilazi na -3. Igokea odbija nalet gostiju i odlazi na devet poena prednosti. Ipak, završnica prvog poluvremena pripala je gostima te su na odmor otišli sa samo dva poena zaostatka.

I treći period bio je kao prvo poluvrijeme. Igokea ga je otvorila bolje. Međutim, u drugom dijelu trećeg perioda Igokea je išla iz greške u grešku pa su gosti sa minimalnim vodstvom ušli u poslednji period. Igokea je dobro otvorila poslednji period i došla je do +7. Ipak, uporna Krka ponovo je prišla na -2. Međutim, dobrom odbranom i trojkama Simeunovića, Igokea se odvojila i na kraju rutinski privela meč kraju.

Igokeu je do pobjede predvodio Von sa 34 poena dok je Grin dodao 16 poena i 11 asistencija. Ramljak je predvodio Krku sa 18 poena.

Igokea je sada na skoru 7-12. Matematički je izbjegla poslednje mjesto i ispadanje iz ABA lige a blizu je i da izbjegne pretposlednje mjesto i odlazak u baraž.