XS
SM
MD
LG

Legenda protiv legende

Novi sudar najboljih svih vremena

Prvi Grend slem turnir u 2020. godini, Australijan Open došao je u periodu kada je glavna tema bila veliki šumski požar u Australiji. Iskušenje kako za organizatore, tako i za same igrače. 

Duel polufinala između Rodžera Federera i Novaka Đokovića?  To je finale prije finala! Teniski svijet će stati u četvrtak od 9:30 po našem vremenu. Njihovo polufinale biće 50. međusobni duel između Rodžera i Novaka, a Nole vodi 26:23. Ko pobjedi, vjerovatno će imati velike šanse da i osvoji trofej. 

Ovo je meč na koji se čeka preko dva i po mjeseca. Sudar dvojice najboljih igrača svijeta, vjerovatno i svih vremena - 50. put će ukrstiti koplja. Federer je do polufinala stigao sa čak pet izgubljenih setova, što mu se nije dogodilo dugo na jednom Grend Slemu, dok je Novak oljuštio sve protivnike do polufinala.

Rodžer Federer

Posljednjih duel odigrali su 14.11.2019. godine na Masters finalu u Londonu, meč koji je dobio Federer u dva seta. Međutim, kada je riječ o duelima u Rod Lejver areni, nikada nisu igrali u finalu, tri puta su se sastajali u polufinalu i sve te mečeve dobio je Novak, dok je Rodžer dobio samo jedan i to daleke 2007. godine u osmini finala.

Ako se sa pravom može konstatovati da živimo u eri dva najveća teniska šampiona, o čemu svjedoči i njihov broj Grend slem titula (36), ona će Melburn samo biti nova stranica u toj knjizi legendi.

Novak Đoković

Rodžer Federer nije trijumfovao na nekom od turnira “velike četvorke” još od Melburna 2018. godine. Od tada, preostalih sedam Grend slemova podijelili su između sebe Đoković (4) i Nadal (3).

Šta može više da se napiše o sudaru dvojice majstora koji su davno ispisali stranice ovog sporta? Svako slovo je suvišno, knjige su ispisane o njima, pa je sve već i rečeno.

Kako god bilo, uzbuđenje koje nestrpljivo isčekujemo je pred nama. Poranite, uzmite kokice, pivo, kafu, šta god poželite i uživajte!

Slijedi 50. epizoda