XS
SM
MD
LG

AO: Nole ide po osmu titulu a koliko mogu ostali naši ?

Pred nama je prvi Gren Slem turnir u sezoni, Australijan Open. Srbija će imati pet predstavnika a sada ćemo se osvrnuti na to šta i koliko mogu.

Foto: ATP TOur

Novak Đoković brani titulu i juriša svoj osmi trofej u Melburnu. Prvi meč igrati proti Štrufa. Nijemac je solidan igrač na svim podlogama, dobro servira ali u suštini ne bi trebalo biti problema. Nole ga je prilično lagano dobio na Rolan Gaorsu.

U drugom kolu Nole bi mogao ići na Ita ili Gunesvarana. U suštini to će biti lakši meč nego onaj protiv Štrufa jer Štruf servisima može stvoriti problem. Mada, znamo kakav je riterner Nole pa zato ne treba sumnjati u pozitivan ishod kada je Nole u pitanju. Realno bi bez ikakvih problema trebao proći prva dva kola.

U trećem kolu rival bi mu od nosilaca mogao biti Danijel Evans iz Velike Britanije. No, nadamo se da će Nole imati drugog rivala. Nadamo se da će to biti Laslo Đere koji se nalazi u Novakovom dijelu žrijeba. Laslo u prvom kolu igra protiv Japanca Nišioke. Nezgodan meč pogotovo jer je Japanac bolji na tvrdoj podlozi. Međutim, vidjećemo u kakvom će biti stanju jer je predao poslednji meč radi povrede prije par dana. 

Ako bi Laslo apostrofirao Japanca, onda bi išao na boljeg iz meča Evans - Mekdonald. U suštini i jedan i drugi su dobri serveri pa bi taj duel mogao biti maraton a prednost je svakako na strani Evansa. Eventualni duel Lasla sa Evansom bi bio težak i sigurno ne bi Laslo imao prevelike šanse za prolazak. Međutim, nikad se ne zna. Potrebno u je za samopouzdanje da proba doći do trećeg kola i duela sa Noletom. Realno ni Laslo a ni Evans neće biti preveliki problem za Noleta, ako bude sve prema planu.

Nole bi u osmini finala mogao na Švarcmana ili Lajovića od nositelja. Nadamo se naravno da će i u trećem i u četvrtom kolu biti srspki derbiji. O Duciju smo pisali u posebnom tekstu pa se neću osvrtati na njegov put sada. Svakako se od njega očekuje dosta nakon sjajnih igara na ATP Kupu.

Nole bi u četvrtfinalu mogao na Cicipasa, Bautistu ili recimo Čilića. U polufinalu bi mogli gledati epik između Novaka i Federera dok je Nadal na drugoj strani žrijeba.

Da se osvrnemo i na to šta čeka Krajinovića i Kecmanovića. Filip Krajinović u prvom kolu igra protiv kvalifikanta Halisa, koji je u poslednjoj rundi kvalifikacija izbacio Nikolu Milojevića. Ako prođe kvalifikanta, Filip će najvjerovatnije u drugom kolu ići na Federera.

Najmlađi od naših igrača, Miomir Kecmanović, neće imati lagan posao. U prvom kolu igra protiv veterana Andreasa Seipja iz Italije dok bi u drugom kolu mogao na Vavrinku ili Džumhura.

Od naših igrača oččekuje se da Nole napadne titulu, Duci da dogura možda i do osmine finala. Za Đerea je nekako maksimum treće kolo a za Filipa i Kecmanovića drugo kolo. Da li će Nole opravdati očekivanja i da li će ostali prebaciti očekivanja, vidjećemo u naredne dvije sedmice.