XS
SM
MD
LG

AO: Troicki i Krstin prošli dalje, kraj za Petrovića

Foto: ITF

Srpski teniseri imali su dosta uspjeha u kvalifikacijama za Australijan Open. Dalje su prošli Troicki i Krstin dok je eliminisan Petrović.

Viktor Troicki plasirao se u drugu rundu kvalifikacija. On je u prvom kolu eliminisao Klana sa 2-0 u setovima. Jedini brejku prvom setu viđen je u sedmom gemu, kada je Vitor oduzeo servis rivala da bi dobio prvi set sa 6-4. Drugi set otvorio je sa vodstvom 4-0. Duplu brejk prednosti čuvao je do kraja te je dobio drugi set sa 6-2. Naredni rival biće mu Jubenks.

Dalje je prošao i Peđa Krstin, s tim što se Krstin plasirao u treće kolo kvalifikacija. Meč protiv portugalca Fereiro Silve, nije dobro otvorio. Portugalac je poveo sa 3-0 te je dobio prvi set sa 6-3. U drugom setu vođena je velika borba a brejkom u desetom gemu, Krstin ga je dobio sa 6-4. U trećem setu naš teniser bio je dominantan te je na kraju dobio odlučujući set sa 6-1. Peđa će za ulazak u glavni turnir igrati protiv Slovaka Gomboša.

Jedini neuspješan od naših tenisera bio je Danilo Petrović. Njega je eliminisao Francuz Kukaud sa 2-1. Danilo je dobio prvi set sa 6-4 ali je Francuz dobio preostala dva sa 7-6 i 6-2 te je preokretom prošao u drugu rundu.