XS
SM
MD
LG

DoubleAIM prešao u špansku ekipu eMonkeyz

Izvor: RUR Esports

Jedan od najbolijh sprskih League of Legends igrača Aleksa ”DoubleAIM” Stanković je potvrdio na svom Instagram nalogu da će od sledeće sezone nastupati u Španiji za ekipu eMonkeyz.

Jedan od prvih igrača sa ovih prostora koji je nastupao u inostranstvu dobiće novu priliku. Nakon što se 2017. godine vratio iz Rusije, Aleksa je potpisao ugovor sa domaćom ekipom Asus Rog. Sa njima je osvojio titulu domaće EBL Lige, kao i dve godine kasnije kada je prešao u esports tim Crvene Zvezde.

Nakon poslednje sezone u 2019. godin izrazio je želju da ponovo zaigra u inostranstvu. U decembru 2019. godine proveo je par nedelja nastupajući za grčku ekipu Greek Regenesis, sa kojima je za to kratko vreme uspeo da se domogne jednog trofeja. Ipak, sinoć je i zvanično potvrdio prelazak u špansku LVP ligu gde će nastupati za eMonkeyz.

Prošle godine ova ekipa je beležile osrednje rezultate, te je sezonu završila na 6. mestu. Sada u novu sezonu ipak ulaze u malo izmenjemom satavu. Zajedno sa Aleksom u ekipi se nalazi jedan Mađar, dok ostatak ekipe čine momci iz Španije.

Špansa LVP liga počinje 23. januara, a eMonkeyz će se u prvom kolu sastati sa ekipom Team Queso.