XS
SM
MD
LG

Srbija ''kriva'' za poraz od Belorusije

Crna Gora - Bjelorusija

Vasko Ševaljević, kapiten rukometne reprezentacije Crne Gore nakon poraza od Bjelorusije u utakmici koja je odlučivala o putniku u drugu fazu iz grupe “A“, istakao je da se na terenu moglo vidjeti da su se previše istrošili u utakmici sa Srbijom.

Bjelorusi su dominirali gotovo svih 60 minuta i slavili rezultatom 36:27, pa će uz Hrvate iz grupe u Gracu biti putnici za Beč i drugu fazu takmičenja.

"Nijesmo bili dovoljno dobri. Mnogo smo snage izgubili protiv Srbije, u utakmici koja je bila jako važna za nas, jer smo tražili prvu pobjedu na evropskim prvenstvima.

Danas puno toga nije funkcionisalo u našem rukometu. Dobro smo startovali, ali nijesmo nastavili dovoljno dobro kako bi se suprotstavili timu kakav je Bjelorusija. Primili smo previše lakih golova, jednostavno nijesmo bili dovoljno dobri danas", istakao je Ševaljević.

Nebojša Simić je upisao čak 15 odbrana, ali bilo je nedovoljno, Crna Gora je bila predaleko od plasmana u drugu fazu.

"Neću da komentarišem moje igre, nijesam došao da primim neke nagrade, već da se borim sa ekipom i da donesemo pobjedu Crnoj Gori. Donijeli smo je protiv Srbije, slavilo se, ali ja sam bio spreman danas za meč, vjerovao, ušao tako u meč. Ali, nijesmo to bili mi, nije nas bilo nigdje, primili smo previše golova iz konrtre, prelako su nas nadigrali... Žao mi je, jer smo mogli mnogo više. Neću ovako da odlazim sa Evropskog prvenstva, ali izgleda da moram. Bili smo dobri protiv Srbije, borili smo se sa Hrvatskom, dobili su nas na individualni kvalitet. Danas smo izgubili kao tim, nijesmo imali sinergiju“, kazao je sjajni Baranin.

"Lavovi" se sada okreću baražu za plasman na Svjetsko prvenstvo.

"Dugo nijesmo bili tamo, ja hoću da idem na Svjetsko prvenstvo, hoću da Crna Gora stalno ide na veliko takmičenje", zaključio je Simić.

Izvor:AntenaM