XS
SM
MD
LG

Atletičari iz Novog Pazara dominirali kraj Ibra

Rekordan broj takmičara na 10. jubilarnom "Ibarskom krosu"

Sportski savez Kraljeva i AK Kraljevo organizovali su deseti jubilarni novogodošnji „Ibarski kros“ koji je proteklog vikenda na prostoru ušća Ribnice u Ibar okupio rekordnih 139 takmičara. Trčalo se u devet kategorija,a kompletan atletski hepening ispratio je veliki broj ljubitelja sporta. Najviše uspeha su imali atletičarke i atletičari iz Novog Pazara koji su pobedili u sedam kategorija. Kod mlađih pionirki (800m) Saima Mušović (Novi Pazar) je u cilj ušla prva, ispred Đurđe Đokić iz Čačka i Tamara Savić iz AK Kraljevo. U konkurenciji mlađih pionira (800m) pobedio je atletičar Novog Pazara Samet Hadžić, ispred atletičara iz Čačka Andreja Cvetića i Vuka Grujića. I u pionirskoj konkurenciji (800m) dominirali su atletičari iz Novog Pazara Jahija Zukorlić i Meira Mehmetović. Kod pionira su iza Zukorlića na cilj stigli Andrija Ćosović iz Kraljeva i Kabib Zilkić iz Novog Pazara, a kod pionirki su se na pobedničko postolje popele Teodora Pavlović iz čačanske Slobode i Andrea Matović iz Raške.

Saima Mušović najbolja u konkurenciji mlađih pionirki

Ista slika i u konkurenciji mlađih juniorki i mlađih juniora gde su slavili Lenka Nikolić i Džemal Hasanović iz AK Novi Pazar. Kod mlađih juniora (2400m) drugi je bio Miloš Aleskić (Borac Paraćin),a treći Ognjen Čorbić (Čačak). Kod mlađih juniorki (1600m) drugo mesto je osvojila atletičarka Kraljeva Anđela Krstić.

Detalj sa staze kod ušća reke Ribnice u Ibar

U konkurenciji juniorki (1600m) prva kroz cilj je prošla Kanita Brahić takođe iz Novog Pazara, ispred kraljevačkog tandema Jovana Miladinović i Anastasija Marković. Marijana Šljivić iz paraćinskog Borca pobednica je u trci seniorki na 1600 metara. Ona je na cilju bila brža od Vedrane Gvozdenović iz beogradskog Balkana i Nevene Dragović ioz AK Kraljevo. U trci seniora na 4000 metara pobedio atletičar čačanske Slobode Janko Urošević, ispred Nikole Vasića i Nikole Vukićevića članova AK ČAK iz Čačka.

Uprkos hladnoći dobar odziv takmičara i dobra borba na stazi kraj Ibra

Organizacija takmičenja na vrlo visokom nivou, a "Ibarski kros" postaje veoma značajna sportska manifestacija za Kraljevo i ovaj region.