XS
SM
MD
LG
10.01.2020 Administrator

Peruničić: "Moramo da imamo bistriju glavu, više vere, jaču odbranu i bolju realizaciju"

Foto: RSS

Reprezentativci Srbije nakon poraza od Belorusije imaju dan pauze na Evrpskom prvenstvu. Ispred novinara u petak u Gracu bili selektor selekcije Nenad Peruničić i desno krilo Bogdan Radivojević.

Nenad Peruničić:" Utakmica sutra protiv Crne Gore je trenutak odluke ili nastavljamo ili se vraćamo podvijenog repa kući. Stvar je ponosa, časti, inspiracije i odgovornosti koje svi nosimo i predstavljamo svoju zemlju. Očekujem da ovi momci imaju drugačiju reakciju  nego što su imali u prethodnoj utakmici. Da imaju bistriju glavu nego što su je imali, i malo više vere nego što je bilo. Očekujem tvrdu, žestoku, fajtersku utakmicu. Od momaka ću tražitisve što sam i do sad. Da daju sve od sebe, pa i preko granice. Verujem da smo spremni da se izdignemo iz ove situacije i poraza u prvoj utakmici. Isto tako verujem i da imamo snagu, karakter da pokažemo zube i da pobedimo".

"Crna Gora je jako dobra, mlada reprezentacija. Imaju igrače iz Bundeslige i oni su negde imali sličan put kao i mi. Jako agresivni, što ću i ja tražiti od mojih igrača, čak i više. Nezgodna, agresivna ekipa, sa odbranom kojune igra mnogo reprezentacija, ali shodno njihovom gabaritu, to im najviše leži. Tu moramo biti jako obazrivi. Tehničke greške i izgubljene lopte moramo da smanjimo na minimum. Očekujem da ćemo u realizaciji zicera biti barem 50% bolji. Da smo imali u prvoj utakmici malo bolju realizaciju, mislim da bi bilo potpuno drugačije. O sedmercima i golmanima ne mogu da pričam jer oni su već napravili veliko ime i prezime i veliki su igrači da bih ih kritikovao. Svestan sam da su mogli i morali bolje, to svi očekujemo od njih. Očekujem tu da budemo bolji  i da imamo stabilnost u odbrani. Ako stalno ponavljamo lošu odbranu onda sva moja priča pada u vodu - da nam je odbrana glavna snaga i da smo na njoj najviše radili. Situacija nije dobra, nismo krenuli kako treba, govorili smo o prvoj utakmici kao najvažnijoj.Bože moj, muškarci smo, znamo šta želimo. Takve sitacije grade i ličnost i karakter. Prosto moramo da vidimo da li možemo da budemo jači u glavama nego što smo bili", zaknjučio je Nenad Peruničić.  

Bogdan Radivojević: "Prošla je ta noć ali mislim da nas i dalje  boli taj poraz od juče. Stvarno smo se trudili i pokušali 60 minuta da igramo i da pobedimo tu utakmicu što nam je i bio cilj. Ta prva utakmica obično je i najteža uvek. Belorusija je iskusna reprezentacija, ali smo sami krivi - previše promašenih zicera, to nas je koštalo utakmice. 

Srbiju u subotu od 18 časova i 15 minuta očekuje duel sa Crnom Gorom. 

"Što se Crne Gore tiče, oni su mlada reprezentacija, koja se lavovski bori svaku utakmicu. Mi ćemo danas to sve analizirati, ali mislim da moramo da im uzvratimo istom merom, da stojimo 60 minuta kao prava reprezentacija kao što to znamo. Moramo biti koncentrisaniji, pogotovo kada su u pitanju ti ziceri. Moramo da sklopimo odbranu, da bude na vrhunskom nivou i da tako pomognemo golmanima, koji će nam onda lakše to vratiti svojim odbranama."

Za prolaz u narednu fazu, Srbiji moraju da se poklope i drugi rezultati u grupi. Prvi naredni meč je između Belorusije i Hrvatske. 

"Mislim da Belorusija može da ugrozi Hrvatsku, dobra su slekcija, igraju već dugo godina zajedno, iskusan su tim. Ali ja ne bih da gledamo druge utakmice, moramo da se koncentrišemo prvo na ono što nas čeka sutra, pa onda i na Hrvatsku", zaključio je Radivojević. 


Crna Gora 27 : 36 Belorusija
Srbija 21 : 24 Hrvatska
Konačna tabela
Poz Tim Utak Pob Ner Por Bod
1 Hrvatska 3 3 0 0 6
2 Belorusija 3 2 0 1 4
3 Crna Gora 3 1 0 2 2
4 Srbija 3 0 0 3 0