XS
SM
MD
LG

Mornari nasukani u Areni

Partizan - Mornar

Košarkaši Partizana zabeležili su 11. pobedu u ABA ligi, pošto su u meču 14. kola u Štark areni savladali Mornar sa 88:75. Crno-beli sve konce igre držali u svojim rukama i ostali neporaženi u ovoj sezoni na domaćem terenu.

Kako su završili prethodnu, tako su crno-beli započeli novu godinu - pobedom u Areni. Nova žrtva izabranika Andree Trinkijerija bio je barski Mornar, koji je savladan rezultatom 88:75.

Crno-beli su od prvog do poslednjeg minuta držali sve konce igre u svojim rukama, dok su gosti samo povremeno pretili i to najčešće posle pogođenih šuteva za tri poena.

Najveću prednost Partizan je imao u trećoj četvrtini, 24 poena razlike, što su Barani do kraja meča uspeli samo da umanje, zahvaljujući trojkama Herisa i Pulena.

Nekoliko raspoloženih igrača imao je Partizan na ovom meču. Markus Pejdž ponovo je bio odličan u šutu za tri poena (4/6), a meč je završio sa 19 poena. Reding je dodao 16, Janković 14, a Zagorac 13 poena.

Partizan bolji od Mornara u Areni

U timu Mornara istakao se novajlija Heris, koji je postigao 14 poena, dok je najefikasniji bio Pulen sa 19.

Partizan je zadržao prvo mesto na tabeli sa skorom 11-3, dok je Mornar trenutno sedmi sa sedam pobeda i sedam poraza.

Naredni meč u ABA ligi Partizan igra 11. januara u Beogradu protiv Cedevita Olimpije, dok će tri dana ranije na istom mestu ugostiti Virtus u okviru Evrokupa.

Parovi i rezultati 14. kola ABA lige:

Subota:

Primorska - Budućnost 75:78

Partizan - Mornar 88:75

FMP - Cibona 88:79

Nedelja:

12.00 Cedevita Olimpija - Igokea

18.00 Zadar - Mega Bemaks