XS
SM
MD
LG

Obradović: Plan ispunjen

Rukometna selekcija Srbije

Reprezentacija Srbije poražena je od selekcije Crne Gore 26:28 u borbi za peto mesto na SP 2019.

Ljubomir Obradović, selektor reprezentacije Srbije:

Čestitao bih reprezentacijama Srbije i Crne Gore na uspehu koje su postigle, plasmanu u kvalifikacije za Olimpijske Igre u martu. Nadam se da će se obe naći u Tokiju. Ova utakmica bila je stvar prestiža. Najbitnije je bilo da se niko nije povredio, mi smo imali dve lakše povrede. Drago mi je da devojke nastavljaju karijere u svojim klubovima zdrave i orne. Čestitam Crnogorkama na fer pleju i korektnosti.

Per Johanson, selektor reprezentacije Crne Gore:

Uvek sam počastvovan da igram protiv Srrbije sa tako iskusnim trenerom kakav je Obradović. Ovaj meč je bio važan za devojke, kao i za mene da završimo u dobroj atmosferi turnir. Pobedili smo sedam utakmica, jednom smo poraženi, a jednom pokradeni protiv Španije. Veoma sam zadovoljan. Čestitke reprezentaciji Srbije.

Anđela Janjušević, desni bek reprezentacije Srbije:

Čestitam Crnogorkama na svemu što su pokazale na ovom prvenstvu i izborenim kvalifikacijama za Tokio. Srećne smo sa onim što smo ostvarile. Nadam se da ćemo se naći u Tokiju. Svi smo umorni, bilo je ovo dugo prvenstvo. Uprkos porazu, zadovoljne smo učinkom u Japanu.

Sanja Premović:

Obe reprezentacije bi trebalo da budu srećne jer smo završili u kvalifikacijama i nadam se da ćemo igrati ponovo u Tokiju. Bio je ovo meč za uživanje, niko se nije povredio i svi bi trebalo da budu zadovoljni.

Izvopr:rss.org.rs