XS
SM
MD
LG

Borac i Zrinjski podelili bodove

Pred početak ovog susreta iz tabora i jednog i drugog tima najavljivali su borbu za sva tri boda. Ova dva kluba su u svojoj istoriji odigrali 30 mečeva. Zrinjski je slavio 16 puta, Borac 10, a  četiri utakmice  su završena nerešeno.

Tim iz Mostara je u Banjaluci slavio samo dva puta, a zanimljivo da Borac u Mostaru nije ostvario ni jednu pobedu.

Domaći su nošeni navijanjem svojih navijača krenuli vrlo agresivno . Već u 6. minuti su imali dobro priliku. Probao je Stojan Vrnaješ  sa nekih 25 metara da lobuje golmana Zrinjskog. Brkić je ipak uspeo da se vrati i uhvati loptu pre nego što je prešla gol liniju.

Nakon toga došlo je do koškanja Vranješa I Jakovljevića, pa su se u sve umešali još neki igrači, ali se na kraju sve brzo smirilo.

Novu priliku domaći si imali u 15. minuti. Defanzivac Jovanović je šutirao iz šesnaesterca Mostaraca, ali je njegov udarac izblokiran i završio je u korneru. Nakon ubacivanja iz ugla nije bilo problema za  Brkića. Samo dvije minute kasnije  Stojan Vranješ slabo tučem glavom, nakon ubacivanja Ziljkića.

Taj prvi deo susreta Zrinjski se ograničio na defanzivu, da bi onda krenuli ka golu Mladena Lučića. Prvo je u  18. Minuti Tičinović odlično ušao između defanzivaca Borca, ali nije uspeo da prihvati loptu. Minut kasnije odlučio se na šut sa nekih 20 metara, ali je lopta fijuknula iznad prečke golmana Mladena Lučića.

Nakon igranja od nekih 10 minuta na sredini terena, bez prilika pred oba gola,  Dujaković se odlučio na udarac iz velike udaljenosti, ali nije bio precizan.

Dvije minute kasnije odlično je slobodan udarac izveo Rustemović. Lopta je sa desne strane išla na drugu stativu, ali je Lučić bio oprezna i prosledio je u korner. Nije bilo više bitnijih prilika ni za Borac ni za Zrinjski, a odmah u nastavku u 49. minuti  Borac dolazi do gola. Mrežu je zatresao Dujaković, ali je nakon konsultacija sa pomoćnikom sudija Šehović poništio gol.

Pokušavoa je Borac u nastavku da stigne do pogotka, pa je Stojan Vranješ u dva navrata probao udarcima iz daljine, ali nije bilo opasnosti po mrežu Brkića.

Terensku inicijativu Borac je mogao da kruniše golom u 65. minuti, ali je Marko Jovanović slabo zahvatio volej, pa je mreža Zrinjskog ostala netaknuta.

Drugi deo susreta gosti su proveli uglavnom u defanzivi, čuvajući prilaze svom golu, a retko su pokušavali čak i iz kontri.

Sam finiš susreta obeležila je teška povreda Marka Jovanovića. On je u jednom duelu bio sa Ćirjakom i ostao je da leži na travi. Ukazana mu je lekarska pomoć, pa je sa terena prebačen na Paprikovac, u KBC Banjaluka.

Poslednju šansu za Borac na utakmici imao je Stojan Vranješ, iz slobodnog udarca. Tukao je snažno, a lopta je sa nekih 20 metara, iskosa sa desne strane prohujala pored stative gola tima iz Mostara. Nakon toga udarca usšlo se u sudijsku nadkandu, pa su oba tima krenula spuštebnog garda. Borac je izveo korner, iz kojeg nisu mogli do pogotka,a onda je Staniša Mandić istrčao konrtu. Odlično je tukao iskosa sa leve strane,a Lučič je ipak bio siguran.

Borac – Zrinjski 0:0

Banja Luka. Gradski stadion. Gledačlaca: 4.000 Sudija: Admir Šehović (Sarajevo). Žuti kartoni: Janjičić, Kajkut, Ćosić (Borac), Jakovljević, Čirjak,(Zrinjski).

Borac: Lučić,  Radulović (od 76. Danilović),  Jovanović, Kajkut,  Crnov,  Ćosić,  Milutinović,  Dujamović,  Vranješ, Janičić , Ziljkić.

Zrinjski:  Brkić (od 69. Topolović) ,  Gojković,  Čurjurić,  Zlomislić,  Krunić,  Barbarić,  Jakovljević, Rustemović,  Mandić,  Tičinović (od 76. Barišić) , Kadušić.


Mladost 0 : 4 Radnik
Borac 0 : 0 Zrinjski
Tuzla Siti 1 : 0 Čelik
Zvijezda 09 1 : 1 Sloboda
Željezničar 1 : 2 Široki Brijeg
Velež 1 : 2 Sarajevo
Tabela
Poz Tim Utak Pob Ner Por Bod
1 Sarajevo 17 10 5 2 35
2 Željezničar 17 9 5 3 32
3 Tuzla Siti 17 9 3 5 30
4 Radnik 17 9 2 6 29
5 Borac 17 8 5 4 29
6 Zrinjski 17 8 3 6 27
7 Široki Brijeg 17 6 6 5 24
8 Velež 17 5 4 8 19
9 Čelik 17 5 4 8 19
10 Sloboda 17 3 7 7 16
11 Mladost 17 3 4 10 13
12 Zvijezda 09 17 1 4 12 7