XS
SM
MD
LG

Stručni ugao: Tadić ponovo maršira

Foto: Dušan Tadić i Svetozar Čiča, naš stručni saradnik

Ajaks iz Amsterdama je u derbiju 13. kola fudbalskog prvenstva Holandije, na "Johan Krojf Areni" pobedio Utreht sa 4:0. Posle malog zastoja forme, ponovo je briljirao Dušan Tadić, svojim magičnim piruetama, asistencijama i postignutim golom. U momentu kad je u 69. minutu napuštao igru ceo stadion je ustao i aplaudirao mu. Neverovatna scena. Ustala je i cela klupa Ajaksa da pozdravi veličanstvenog Srbina, dečijeg osmeha i retko veštih nogu. 

Gledajući tu sliku i momente, još više na značaju dobija nedavna pisana kolumna, Vim Kifta, jedne od legendi Ajaksa, u prestižnom holandskom listu "De Telegraf", gde je ustvrdio da je Dušan Tadić, najbolji napadač u holandskom fudbalu, poslednjih 30 godina. Odmah do Marka van Bastena. 

Nedugo, zatim, oglasila se još jedna Ajaksova legenda, Ronald de Bur, koji je konstatovao da Tadić nije svaki dan i svaku utakmicu inspirativan, kao na početku prošle sezone. Mnogi mediji su, u naslovima, nespretno preneli, navodnu De Burovu kritiku, koja se oslanjala samo na statistiku, a statistika nije uvek jedini parametar doprinosa i nečijih vrednosti, a i reči Ronalda de Bura su, očigledno, pogrešno interpretirane. Ajaks je familija i teško je naići na javne kritike, onog koga ceo Amsterdam obožava i kliče njegovo ime. Dušan Tadić, ponovo maršira, posle malog zastoja i obnove energije. 

Autor: Svetozar Čiča