XS
SM
MD
LG

Ovo nije naš maksimum

Lider sa Novog Beograda ne popušta ni za pedalj. Svaku utakmicu koju su odigrali, bila je sadržajna, jasno koncipirana, sa dominacijom i najčešće očekivanim ishodom. Šta je to što ,,traktoriste’’ izdvaja od ostalih klubova i po čemu su prepoznatljivi? pokušaću da dobijem odgovor od Saše Stojadinovića, šefa stručnog štaba IMT-a.

- Moja filozofija igre zasniva se na posedu lopte i to je primarno u našoj postavci igre. Uvek sa ciljem da donese željeni ritam igre na kome počiva naša koncepcija otvaranja i razvoja igre. Fizička priprema, tehnika, taktika i mentalni sklop moraju biti u skladu, odnosno da potstiču jedna drugu i izvlače najbolje iz njih. Svaka ekipa mora da ima svoj indetitet, model i jasno naznake ofanzivnog i defanzivnog zahteva.  Svaki segment  taktike ne sme da fali, jednostavno,  jedno bez drugog ne može. – naglašava Saša Stojadinović.

-Na koji način se prilagođavate igri protivnika?

- Pokušavamo da damo odgovor na više modela igre. Držimo se naših zahteva, a sa druge strane težimo da se adaptiramo na uslove igre i sistem igre protivnika, u zavisnosti od trenutne forme igrača. Većinu stvari usavršavamo na treninzima, kojima su igrači izuzetno posvećeni. S obzirom na uslove koje posedujemo sigurno se moraju pokazati i videti kroz rezultate –  objašnjava mladi stručnjak.  Kad je igrački sastav u pitanju, predvode ga iskusni prvotimci  Crnobrnja, Marković, Stepanović, Reljić, Peralović, i tri omladinca  Ilić, Šabanović  Glišić, iz Čukaričkog sa kojima IMT-e ima  izuzetnu saradnju i stalnu komunikaciji.

- Ovo nije naš maksimum, tvrdi naš sagovornik, i vidi se da ima prostora za napredak, kako na na timskom,  tako i individualnom planu. Ako ispoštujemo sve gore navedeno, uveren sam da ćemo biti sve bolji. Do sada smo sve utakmice odigrali na visokom nivou i sačuvali kontinuitet, bez padova u igri.

Poslednji meč odigrali su u Malom Mokrom Lugu i , posle svega, trener Stojadinović žali što se kući nisu vratiti sa sva tri boda. – Očekivali smo jednu pravu prvenstvenu utakmicu, tvrdu, tešku, i pružili smo zadovoljavajuću igru, s obzirom na uslove i kvalitet terena.

Predstojeći duel sa Sremčicom biće isprepletan, sa puno emocija. Naime trener Stojadinović je uveo Sremčicu u Srpsku ligu, dok je kolega sa druge strane, Ivica Šimičić, dugo godina nosio dres IMT-a i u dva navrata sa klupe predvodio ,,traktoriste’’. – Dosta poznajem tim i sistem igre Sremčice. Nema sumnje da se radi o sjajnom kolektivu, kome trenutne pozicije i rezultati nisu adekvatno ispraćeni. Nadam se da će posle naše utakmice da im krene i da se priključe sredini tabele – poručio je mladi stručnjak svom bivšem klubu. Za duel sa novajlijom u ligi neizvesno je učešće rekovalescenata Stefanovića i Rakonjca.    


Radnički (O) : Lokomotiva
Zvezdara : Radnički (NB)
Brodarac : OFK Mladenovac
IMT : BSK Borča
Stepojevac Vaga : Jedinstvo
TEK Sloga : Sremčica
Teleoptik : Crvena zvezda
GSP Polet Dorćol : OFK Beograd
Tabela
Poz Tim UT PB N PR BOD
1 IMT 13 9 3 1 30
2 Zvezdara 13 7 2 4 23
3 OFK Beograd 13 6 4 3 22
4 Radnički (O) 13 5 5 3 20
5 TEK Sloga 13 5 5 3 20
6 BSK Borča 13 5 4 4 19
7 Brodarac 13 5 3 5 18
8 Radnički (NB) 13 4 5 4 17
9 GSP Polet Dorćol 13 5 2 6 17
10 OFK Mladenovac 13 3 6 4 15
11 Crvena zvezda 13 3 5 5 14
12 Jedinstvo 13 4 2 7 14
13 Lokomotiva 13 3 4 6 13
14 Teleoptik 13 3 4 6 13
15 Sremčica 13 3 4 6 13
16 Stepojevac Vaga 13 3 4 6 13