XS
SM
MD
LG

Lazar Mitrović: Imamo respekt prema Radniku, ali smo spremni za prolaz dalje!

Nakon bolnog poraza koji smo doživeli u subotu protiv IMT-a, na red je došla utakmica u okviru Kupa Srbije protiv superligaške ekipe surduličkog Radnika. Utakmica je na programu u sredu 23. oktobra na Omladinskom stadionu sa početkom u 14 časova.

Svoja očekivanja pred meč koji navijači željno iščekuju i svoje mišljenje o našem učinku u dosadašnjem toku sezone i utakmicama koje dolaze, preneo nam je napadač, Lazar Mitrović.

Pozdrav Lazare, dobrodošao na zvanično klupsko internet glasilo!

- “Hvala, bolje vas našao! Zadovoljstvo mi je obratiti se navijačima i ljubiteljima kluba.”

Iza nas je slabo izdanje protiv “Traktorista”, ali nas već u sredu čeka važan meč protiv Radnika u nacionalnom kupu.

- “Protiv IMT-a, kad je najvaznije, sigurno naše najslabije izdanje u sezoni! Ja se ovom prilikom izvinjavam navijačima u ime tima! Trener Stevica Kuzmanovski je takodje bio veoma nezadovoljan prikazanom igrom, radili smo na tome i pričali na sastanku da ovo više ne sme da se ponovi, da moramo bolje. Stanje u svlačionici izmedju igrača je fenomenalno, ali se oseća razočarenje zbog ovakve utakmice, medjutim svi sa velikim nestrpljenjem i željom iščekuju meč u sredu protiv Radnika! Nadamo se i verujemo u prolazak i da se vratimo na pravi put, a to su pobede!"

Možemo li do pozitivnog rezultata u sredu?

- “Svi hoce da se iskupe zbog ove utakmice sa IMT-om. Nama mladim igračima ova utakmica znači puno, afirmiše nas, igramo protiv Superligaša, želimo da se izmerimo sa ekipama koje su u najvišem rangu našeg fudbala, gde i mi pripadamo. Imamo respekt prema Radniku, ali ne bojimo se i spremni smo za prolaz u 1/4 finale Kupa Srbije. Svesni smo svi da igramo za najveći klub u Beogradu i čast nam je što nosimo dres OFK Beograda”

Možeš li da daš tvoj osvrt na naš dosadašnji učinak u sezoni?

- “Moje mišljenje o dosadašnjem toku prvenstva nije idealno. Gubili smo bodove u nekim utakmicama gde smo bili dosta bolji i to nas je dosta koštalo, ali verujem da ćemo u narednom periodu biti dosta bolji i izboriti plasman u Prvu ligu Srbije."

Da li si zadovoljan tvojim igrama?

- “Što se tiče mojih igara, ne mogu biti preterano zadovoljan. Upisao sam jedan gol ove sezone protiv Surčina, ali se nadam i verujem da ću u narednom periodu biti bolji, povećati saldo golova i pomoći timu u svakoj utakmici da stigne do 3 boda.”

Očekivanja od predstojećih mečeva? Do kraja polusezone nas očekuju iskušenja u kupovima Srbije i Beograda i pet susreta u šampionatu.

- “Od narednih utakmica, prvoj protiv Radnika, očekujem mnogo veće zalaganje i borbu na terenu od svih nas, bolju igru, a rezultati ce doći sigurno uz sve ovo navedeno.”

Dođite na Karaburmu i podržite Plave u meču na kome će se odlučiti putnik za četvrtinu finala nacionalnog kupa i ostanak u odomaćem masovnijem takmičenju i na proleće.

Do sada smo se sa Radnikom sastali u dva navrata. U sezoni 2015/16, u okviru Super lige Srbije, na Karaburmi je bilo 3-0 za Romantičare, a u Surdulici je pobedio domaćin sa 2-1 nakon preokreta u poslednjim trenucima utakmice.

Kompletni parovi naredne runde Kupa Srbije su:

Partizan – Spartak ŽK
Mladost (L) – TSC
Vojvodina – Sinđelić (BG)
Radnički (N) – Bačka (BP)
Teleoptik – Čukarički
Inđija – Proleter (NS)
Crvena zvezda – Mačva
OFK Beograd – Radnik