XS
SM
MD
LG

Kosanović: Radnički mora biti u četvrtfinalu Kupa

Fudbaleri Radničkog u sredu od 14 časova dočekuju OFK Bačku u osmini finala Kupa Srbije, a ulaz na stadion Čair biće besplatan.

Pravila su nacionalnom Kupu su ista kao i prethodnih sezona. Igra se jedan meč, a ukoliko posle 90 minuta igre bude nerešeno, odmah se pristupa izvođenju jedanaesteraca. Duel protiv Bačke je na redovnoj konferenciji za medije najavio šef stručnog štaba Nišlija Milorad Kosanović.

- Pred nama je značajna utakmica, iz razloga što u slučaju pobede mi ostajemo u takmičenju i na proleće ćemo imati dva meča koja nas dele od finala. Mi svakako želimo da ostanemo u ovom takmičenju i da u drugom delu sezone probamo da se borimo za trofej. Za Bačku se spremamo veoma ozbiljno. Verujem da ćemo sutra odigrati dobro i mislim da će sve zavisiti od nas i da ćemo se mi pitati oko krajnjeg ishoda ovog susreta. Potrebno je da u meč uđemo kao protiv Napretka u subotu, da budemo ozbiljni, angažovani i argesivni, a ako to uradimo smatram da neće biti problema. Što se tiče ekipe, imam mali problem oko stranaca i u dilemi sam koju trojicu da ostavim van protokola i odmorim ih za predstojeće utakmice, jer smo ušli u ritam subota-sreda. Za vikend nas čeka izuzetno bitna utakmica u Superligi protiv Rada i želim da u nju uđemo maksimalno sveži. U svakom slučaju, najvažniji podatak je da na raspolaganju imam sve igrače, a ko će igrati odlučiću na dan utakmice. Biće određenih promena u sastavu, ali će na teren izaći tim koji će biti spreman da nam donese ono što želimo - rekao je Kosanović.

OFK Bačka se ove sezone takmiči u Prvoj ligi Srbije, u kojoj nakon 15 odigranih kola zauzima deseto mesto sa 21 bodom.

-Ja sam pre početka sezone video Bačku kao ekipu sa najvećim šansama da se ekspresno vrati u Superligu. Oni te šanse još nisu izgubili, ali očigledno je da imaju probleme pa su zbog toga promenili dva trenera. Za vikend su odigrali jako slabo u Pirotu, izgubili su 3:0, ali to ne mora ništa da znači. To nije pravi lice tog tima i mi ga moramo najozbiljnije shvatiti. Ipak, oni su liga ispod nas, igramo kući i ne postoji nijedan razlog da mi razmišljamo o tome šta oni mogu. Oni mogu onoliko koliko im mi dozvolimo, a mi moramo da budemo najbolji što možemo i u tom slučaju pobeda neće izostati- završio je Milorad Kosanović.

RADNIČKI SE UKLJUČIO U GLOBALNU KAMPANJU „FARE“

Fudbalski klub Radnički se na poziv ogranizacije „FARE“ priključio globalnom pokretu „FootballPeople“ koji se ove godine održava dve sedmice od 10. do 24. oktobra. To je pokret koji promoviše jednakost i različitost u fudbalu i Radnički kao klub želi da stane iza ovog projekta. Radnički hoće da poruči javnosti da diskriminaciji nema mesta u sportu. Radničkom će u ovom projektu pomoći i članovi nevladine ogranizacije KOM 018, koji se bave problemom rasne diskriminacije, a danas su posetili stadion Čair i razgovarali sa našim igračima Rebinom Sulakom,Tarasom Bondarenkom, Riotom Nomom, Sašom Stojanovićem, Aleksandrom Todorovskim i Nemanjom Nikolićem.  Oni su sa strancima, kapitenom i zamenikom kapitena naše ekipe govorili o tome kako se boriti protiv diskriminacije, šta treba uraditi da toga ne bude u fudbalu, a tom prilikom je dogovoreno da ovo samo bude početak procesa u koji će se Radnički aktivno uključiti i boriti se protiv svake vrste diskriminacije i govora mržnje u fudbalu. Bondarenko je izjavio da je u Nišu povlašćen kao stranac i da se oseća sjajno, strancima se ne osećaju Bosanci i Crnogorci, a Iračanin Sulaka pričao je o primerima diskriminacije čak i u Švedskoj i sistemu preblagih kazni koje ne utiču da se problemi reše, istakavši pritom da se u Nišu oseća fantastično i da nije imao nikakav problem. Fudbaleri će na sutrašnju utakmicu u Kupu Srbije izaći sa zastavom koja promoviše „Football People“ . Treba reći da su istaknuti promoteri ove akcije fudbaleri Mančeester Sitija i mnoge svetske fudbalske zvezde poput Andree Pirla i didijea Drogbe.