XS
SM
MD
LG

Ne zanose se uspešnim startom

Tek ih čekaju iskušenja

Vaterpolisti Bečeja zabeležili su dve pobede na startu nove sezone Prve A lige Srbije, ali su svesni da im tek predstoje izazovi. I to već u naredne dve utakmice.

- Znao sam da smo kvalitetniji i od Spartak Prozivkei od Beograda, ali sam se pribojavao hoće li ovaj renovirani sastav topotvrditi u vodi. Ispalo je dobro, ali samo zahvaljujući igrama u poslednjoj četvrtini. Znači, još uvek nas nema u vodi tokom svih perioda igara. Na tom planu moramo nešto da menjamo, jer nas u naredne dve utakmicečakaju izuzetni izazovi. Prvo gostujemo Starom gradu, a onda dočekujemo Novi Beograd 11. april. Obe ekipe po kvalitetu, objektivno gledano, odskaču u aktuelnoj konkurenciji. Međutim, to ne znači da se unapred predajemo. Pred nama je ova nedelja rada rada, kad ćemo se posvetiti fizičkoj i psihičkojpripremi za ono što nas čeka, naglašava šef stručnog štaba Bečejaca Goran Krstonošić.

Činjenica je da kapicu Bečeja više ne nose novozelandski golman Gudvin Ben, Rus Igor Afanasijev, iskusni Bečejci Stefan Naćuk, Stefan Tomićević i Vladimir Cvetić. U ovogodišnjem izdanju su se priklučili golman Aleksandar Murošov i igrač Sergej Šašin iz Rusije, aktivirali su se mladi golman Žolt Bušić i iskusni Zoran Perić, te iz omladinskog sastava prekomandovani su  Uroš Kovačev i Aleksa Pantić. Velike su to promene i potrebno je vreme da se sve kockice željenog mozaika slože.

- Imamo problema sa mladićima koji studiraju, jer možemo kompletni da smo u vodi i uigravamo se tek od petka uveče. Osim toga, ne mogu da očekujem od Rusa da odmah pruže svoj maksimum, jer je potrebno vreme da se adaptiraju na ovu sredinu, da se priviknu na naš sistem rada, ali sam zadovoljan kako su startovali. Očito je da smo u njima dobili adekvatne igrače za naš klub, zaključuje Goran Krstonošić.

Pobede protiv Spartak Prozivke 11:9 i Beograda 14:9 su omogućile mirniji nastavak prvenstvene trke, ali nikako i bezbrižnost. Mnogo rada predstoji da bi se zadovoljili apetiti u sezoni kad bečejski vaterpolo obeležava vredan jubilej. Podsetimo, godina koja dolazi je 70. kako se u Bečeju igra vaterpolo i tim povodom se priprema dostojna fešta.


14 .kolo Prva A liga
Bečej : Banjica
Taš 10 : 13 Beograd
Spartak Prozivka 15 : 8 Valjevo
Stari Grad 6 : 10 Novi Beograd 11. april
Konačna tabela
Poz Tim Utak Pob Ner Por Bod
1 Novi Beograd 11. april 14 14 0 0 42
2 Stari Grad 14 10 0 4 30
3 Banjica 13 8 1 4 25
4 Beograd 14 6 1 7 19
5 Bečej 13 5 1 7 16
6 Taš 14 4 2 8 14
7 Valjevo 14 3 1 10 10
8 Spartak Prozivka 14 2 0 12 6