XS
SM
MD
LG

Ima li Igokea šane protiv "haubica'' iz Bara ?

Foto: Igokea.rs

Košarkaši Igokee pred sobom imaju novi izazov u ABA ligi. U drugom kolu Igokea gostuje u Baru, kod ekipe Mornara.

Igokea je u prvom kolu bila blizu iznenađenja protiv Partizana ali nije došla do pobjede. Mornar sa druge strane ima pobjedu jer je slavio u Zagrebu, protiv Cibone. Samim tim, timovi sa različitim raspoloženjima ulaze u ovaj meč. Mada, ne može se reći da je Igokea razočarala u prvom kolu jer su odigrali sjajno protiv veoma jakog rivala.

Meč u Baru biće izuzetno težak za Igokeu. Igokea je prošle sezone u ludom meču slavila u Baru. Sada će biti sigurno teži jer je Mornar mnogo jači. Mada, ruku na srce i Igokea djeluje bolje i ima bolju hemiju nego prošle sezone.

Neke stvari biće izuzetno važne. Igokea je prvi meč odigrala sa nevjerovatnom energijom. Imali su čak 17 ofanzivnih skokova protiv Partizana. Generalno su bili izuzetno dominantni u reketu u tom susretu. Lešić je igrao rutinski, Stević je bio odličan u skoku a Kliford je donekle podbacio. Mada je i on imao dobrih momenata. Igra u reketu biće važna u ovom susretu jer je i Mornar bio sjajan u prvom kolu. Bili su dominantni u reketu protiv Cibone. Luković tu odrađuje posao u skoku i defanzivi, Bjelica i Markota daju sjajan doprinos u poenima i tu Mornar djeluje veoma moćno. Zato, Igokea mora da se nametne pod košem ako želi nešto u ovom susretu.

U vanjskoj liniji moglo bi biti problema za Igokeu. Igokea je loše branila šut za tri pod uglom od 45 stepeni a Mornar je tu najviše opasan u dosadašnjem dijelu sezone. Generalno, Mornar je ekipa koja ima mnogo više šuterskog potencijala od Igokee. Zato bi Igokea morala dati sve od sebe da ovo bude jedna utakmica u sporijem ritmu i da se igra tvrdo. Ukoliko bude neka jurnjava na veći broj poena, Mornar ima velike šanse da dobije meč.

Nidam igra sjajno i razumije svoju ulogu u ekipi. On sada ne forsira šut toliko ali razigrava ekipu i igra odbranu. Slična uloga je i Reili Rosa. Pulen je apsolutno najveći potrošač lopti ali i najučinkovitiji igrač. Tu je i Taj Voler. Možda prolazi ispod radara ali je to igrač koji redovno igra dobro protiv ekipe Igokee. 

Igokea ima svoje adute. Cvetković djeluje jako dobro, iako je imao nekih nedovoljno racionalnih rešenja. Von je sjajan strijelac i on će redovno imati svojih 20ak poena u ABA ligi. Kinan Evans se nije snašao u prvom kolu kao ni Kariniauskas ali obojica imaju potencijala da rade dobre stvari kroz sezonu. Krilna pozicija je u prvom kolu bila problem Igokee. Tomas je dosta forsirao i griješio a Ilić nije imao svoj dan. Obojica će morati odigrati bolje, ukoliko Igokea želi pobjedu.

Igokea je dobila Mornara dva puta zaredom. Sigurno je da Igokea želi nastaviti sa serijom pobjeda ali neće to biti lako. Moraće se nametnuti pod košem, uvesti meč u sporiji ritam i moraće svesti broj izgubljenih lopti na minimum. Tada će sigurno imati svoju šansu da dobiju Mornar. Da li će im to poći za rukom, saznaćemo u subotu od 20h.


22 .kolo ABA liga
Koper Primorska : Igokea
Cibona : Partizan NIS
Mega Bemax : Mornar
Krka : Cedevita Olimpija
Budućnost VOLI : FMP
Crvena zvezda MTS : Zadar
Konačna tabela
Poz Tim Utak Pob Por Bod
1 Partizan NIS 21 17 4 38
2 Budućnost VOLI 21 15 6 36
3 Crvena zvezda MTS 21 14 7 35
4 Mornar 21 13 8 34
5 Cedevita Olimpija 21 13 8 34
6 Koper Primorska 21 12 9 33
7 FMP 21 10 11 31
8 Cibona 21 7 14 28
9 Igokea 21 7 14 28
10 Krka 21 6 15 27
11 Mega Bemax 21 6 15 27
12 Zadar 21 6 15 27