XS
SM
MD
LG

Može li Igokea iznenaditi Partizan ?

Košarkaši Igokee u subotu otvaraju sezonu 19/20. Igokea će u prvom kolu ABA lige dočekati beogradski Partizan.

Foto: Igokea.rs

Igokea u novu sezonu ulazi sa ambicijama da bude u gornjem dijelu tabele. Početak sezone biće važan jer trener Aleksandar Trifunović neće voditi ekipu. On je sada dobro i oporavlja se ali neko vrijeme će ekipu voditi njegov pomoćnik Marko Barać. Što se tiče same ekipe, ekipa je posložena dobro na svim pozicijama i svi su igrači spremni. 

Partizan već iza sebe ima nekoliko zvančnih utakmica. Osvojili su na dominantan način ABA Super Kup a ostvarili su i pobjedu nad Venecijom u gostima, u prvom kolu Evrokupa. Izgledaju zaista moćno i sigurno da su favoriti u ovom meču.

Neka šansa Igokee jeste da proba forsirati jak ritam utakmice. U igri pet na pet, Partizan izgleda zaista moćno. Jaki u defanzivi, sa dosta energije igraju a u napadu se uvijek traži idealno rešenje. Hemija za sada fenomenalna i zna se ko šta treba da radi. Dovoljno im je faktički pet minuta da slome rivala i zbog toga svega, Igokei neće biti lako.

Igokea će morati biti maksimalno koncentrisana ako želi napraviti iznenađenje. Najviše se uzdaju svakako u Evansa i Vona u vanjskoj liniji. Pod košem će glavna uzdanica Igokee biti Lešić a radi igara na pripremama, dosta se očekuje i od Kliforda. Dalibor Ilić je prošle sezone imao jako dobru partiju protiv Partizana u Beogradu a sada će sigurno dobiti prostora da se ponovo pokaže.

U Partizanu je svakako najviše impresionirao Rašon Tomas koji igra fenomenalno u oba smjera. Takođe, Jaramaz je mnogo napredovao i igra sjajno u dosadašnjem dijelu sezone. Od ostalih igrača, uvijek iskoči neko drugi i tu je velika snaga Partizana. Takođe, Trinkijeri je sjajan stručnjak i sve je za sada posložio kako treba.

Radi toga svega Igokei neće biti lako. Ako budu čvrsti u defanzivi, maksimalno koncentrisani, dobri u skoku i ako ih posluži šut, svakako imaju šansi. Međutim, ruku na srce Partizan je favorit u Laktašima ali favoriti ne pobjeđuju uvijek. I zato će Igokea probati doći do iznenađenja. Da li će im to poći za rukom, saznaćemo u subotu od 18h.