XS
SM
MD
LG

Kovačević i Lisinac ukrasili sajam

Zlatni odbojkaši Kovačević i Lisinac sa gradonačelnikom Terzićem okruženi najmlađim posetiocima Sajma

Sportski savez Kraljeva po drugi put organizovao je Sajam sporta. Ovoga puta, zbog vremenskih prilika, kompletna manifestacija je održana u novoj sportskoj dvorani, ali je bila pun pogodak. Organizacija izuzetna, veliki broj posetilaca, pogotovo mladih, predškolaca i učenika kraljevačkih osnovnih škola. Svi oni su bili u prilici da vidi sve što nudi kraljevački sport, da se upoznaju sa različitim sportskim disciplinama i da se odluče šta bi u danima koji dolaze mogli da treniraju. Sajam sporta bio je istinski sajam mladih, pozitivnog raspoloženja i energije.

Prošle godine u ovo vreme u Kraljevu je organizovan prvi sajam i tada je najavljeno da će biti tradicionalan. Sada vidimo da rukovodstvo Sportskog saveza Kraljeva ne priča u prazno, već ozbiljno radi i ovaj sajam, njegova organizacija i ovoliki broj posetilaca sve govori. SSS će maksimalno podržati svaku aktivnost ovakvog tipa i drago mi je da sam u Kraljevu, da vidim ovu lepotu – naglasio je Goran Marinković generalni sekretar SSS.

Srećko Lisinac dobio plaketu SS Kraljevo

Prava histerija zavladala je kada su se u dvorani pojavili zlatni odbojkaši Srećko Lisinac i Uroš Kovačević. Sve drugo palo je u drugi plan i tako treba da bude, rekao je gradonačelnik Kraljeva.

Ovo je predivna slika, dva zlatna momka u svom gradu, među decom kojima su istinski idoli. To nema cenu i verujem da će oni svojim primerom uticati da se što veći broj dece bavi sportom, da ne provode vreme pored telefona i kompjutera, već da budu na terenu, borilištu. To je krajnji cilj organizacije ovakvih manifestacija – poručio je dr. Predrag Terzić gradonačelnik Kraljeva.

Uroš i Srećko su se strpljivo fotografisali, davali autograme, učinili srećnim nekoliko stotina mališana.

Uroš Kovačević pored nagrade MVP na EP dobio je i plaketu SS Kraljevo

Emocije su još jake, možda nismo ni svesni koliko smo uradili i postigli. Drago nam je da nas je naš grad ovako dočekao, učinili smo ponosnim Srbiju i Kraljevo i verujemo da će biti još ovakvih trenutaka. Posetiocima Sajma, ovoj predivnoj deci poručujemo da se bave sportom, da uživaju u tome i sigurni smo da će i neko od njih poći našim stopama – u glas su zajednički naglasili Uroš Kovačević i Srećko Lisinac.

Zlatnim reprezentativcima uručene su plakete sportskog saveza Kraljeva, nagrađeni su istinskim ovacijama, uz pozdravnu reč Miloša Simovića.

Demonstracije na sajmu

SS Kraljeva ima zadatak da radi u korist sporta ovog grada, naših klubova i udruženja. Sajam sporta je najbolja prilika da pokažemo snagu i mogućnosti sporta grada na Ibru i prezadovoljan sam koliko smo u tome uspeli. Ovoliki broj dece, posetilaca na sajmu, to je najlepša slika koja govori više od reči. Hvala svima, posebno našim zaltnim odbojkašima koji su se odazvali pozivu i posetili sajam. Osmesi i sreća kod naše dece, to nema cenu – kaže Miloš Simović, predsednik SS grada Kraljeva.

Svi učesnici i posetioci drugog Sajma sporta u Kraljevu sa nestrpljenjem čekaju treće izdanje, na jesen naredne godine.

 

AK Kraljevo sa vrlo bogatim štandom na Sajmu

"Odbojkaški kod" na kraljevačkom Sajmu sporta

Bokseri Metalca sa trenerom Milićem na Sajmu sporta