XS
SM
MD
LG

Denis Mirković: Ulazimo u utakmicu protiv Rada puni očekivanja!

Romantičari počinju takmičenje u nacionalnom kupu. Protivnik u 1/16 finala je Superligaš, ekipa FK Rad. Utakmica je zakazana za sredu 25. septembra sa početkom u 15:30h na Omladinskom stadionu.

Naši mladići će imati priliku da pokažu svoje umeće na utakmici protiv igrača iz višeg ranga, a svoja očekivanja pred sutrašnji meč preneo je naš vezni igrač, Denis Mirković. Denis je debitovao za plavo-bele 02. juna 2018. godine na utakmici protiv obrenovačkog Radničkog sa svojih 19 godina i do sada upisao 42 nastupa za Beograd, te postigao 5 pogodaka.

Dobar dan Denise, hvala što si se odazvao pozivu da se obratiš navijačima preko našeg sajta.

- "Dobar dan, velika mi je čast i zadovoljstvo što sam dobio Vaš poziv."

Počinjemo takmičenje u nacionalnom kupu gde nas očekuje gradski rival sa Banjice.

- "Očekivanja su velika, kao i uvek. Idemo da pobedimo Rad i svi smo spremni za utakmicu. Stanje u ekipi je odlično i u svlačionici od prvog dana sve funkcionise kako treba."

Tvoja ocena dosadašnjeg toka prvenstva i da li si zadovoljan svojim igrama?

- "Počelo je odlično sa tri pobede, ali u poslednje tri utakmice nismo imali sreće. U sva tri meča smo poveli, ali nismo imali sreće da pobedimo. Sve u svemu, tek je početak prvenstva i dalje jurimo prvo mesto. Zadovoljan sam svojim igrama, uvek sam spreman da dam 100% za OFK Beograd kao i svi moji saigrači."

Dugo će se pamtiti tvoji evro-golovi koje si postigao u Sremčici. Sigurni smo da će takvih tvojih poteza biti još mnogo, da će Ofkovci uživati u njima kao što su na toj utakmici. Da li takvo nešto možemo da očekujemo već sada na utakmici protiv Rada?

- "Ako budem imao priliku sigurno šutiram ka golu svakog narednog rivala!"

Tvoja poruka navijačima?

- "Poruka navijačima je da dodju u što većem broju za utakmicu protiv Rada i da nastave da nas bodre kao i do sada."

Protiv ekipe sa Banjice do sada smo se u dva navrata sastajali u domaćem masovnijem takmičenju. U sezoni 2003/04 (1/8 finala; 2-1) i 2004/05 (1/8 finala; 0-0, 4-5 nakon penala). Prvi duel sa Radom smo odigrali 1979. godine u sezoni kada smo nakon 20 godina bili drugoligaši, a ukupno smo do sada imali 43 duela u kojima je naš klub slavio 20 puta, 14 mečeva je dobio Rad, a u 9 navrata je bio remi.

Sreda u 15:30h, Omladinski stadion - OFK Beograd - FK Rad!