XS
SM
MD
LG

Matej - loznički rukometni biser

Matej Lakićević sa ocem Zoranom

 

Loznica je oduvek bilo prepoznatljiva kao grad rukometa, odličnih rukometnih predstava i rasadnik talenata iz kojeg su ponikli vrhunski treneri i poznati rukometaši. I danas u ovom gradu stasaju nove generacije koje pronalaze svoje mesto na rukometnoj sceni. 

Jedan od takvih je i petnaestogodišnji  Matej Lakićević, koji je još prošle godine debitovao za prvi tim Loznice kao najmlađi igrač u Super B ligi Srbije. Njegov talenat prepoznao je tadašnji trener Loznice Vladimir Vojvodić.

Te 2018. godine, talenat mladog Lozničanina prepoznat je i u kadetskoj reprezentaciji Srbije za koju je nastupao na nekoliko utakmica, a  za mlađe ekipe šabačke Metaloplastike odigrao je nekoliko turnira u Srbiji i inostranstvu.

Lepi rezultati za momka koji se rukometom bavi tek četiri godine.

"Počeo sam trenirati 2015. godine,  kada sam bio peti razred u Osnovnoj školi "Vuk Karadžić" u Loznici. Do tada sam prošao školicu sporta kod profesora Slobodana Markovića. probao fudbal i košarku, ali sam odmah zavoleo rukomet, zahvaljujući umnogome prvom treneru Radiši Josipoviću, koji me je ozbiljnim radom, uveo u tajne ovog sporta", priča nam o svojim počecima Matej.

Tremu, ističe, nije imao, kada je prošle godine kao najmlađi igrač debitovao za Loznicu u Super B ligi.

"Ma ne, nemam strah. Ostali igrači mi pomažu, stalno mi pričaju da nema potrebe da se plašim, da uzimam šuteve, kada sam u prilici. Uvek se nađe neko da me posavetuje", govori Matej.

Visok je 190 centmetara, levoruk igra na poziciji desnog beka.

Matej ne zapostavlja ni školske obaveze, pa pored bavljenja sportom, stiže da bude primeran  odličan učenik prvog razreda srednje Tehnicke škole u Loznici.

Voli kompijuterke igrice, druženja, muziku...

Ljubav prema rukometu nasledio je od oca Zorana nekadašnjeg istaknutog rukometaša, koji je sa uspehom igrao u zemlji i inostranstvu (Italija, Portugal, Mađarska...).

Momak potiče iz sportske porodice jer mu je i majka Slađana  bila sportašica, nekadašnja odbojkašica, a  sada sekretar Muškog rukometnog kluba (MRK) Loznica, čiji dres Matej nosi.

Ambicije su mu da najpre postane standardni prvotimac Loznice a jednog dana i prigrabi dres seniorske reprezentacije Srbije. 

Svestan je da mu treba dosta rada i odricanja, ali on je posvećen rukometu i željan da uspe.

„Obzirom da mi je tek 15 godina, moje je da radim i treniram naporno da bi dobio taj poziv. Vjerujem u sebe i iskreno se nadam da ću jednog dana to i ostvariti“, napominje Matej.

"Voli svoj klub, redovno i marljivo trenira i nadamo se da će za koju godinu vrednim radom dostići viši nivo u igri i da ce i dalje biti u sastavu i braniti boje svoje zemlja u reprezentaciji", dodaje majka Slađana.

Ne zaboravlja pri tom da istakne talenat čitave generacije dečaka rođenih 2003. i 2004. godine, koji će biti okosnica tima u predstojećoj sezoni Prve B lige. 

"Prošle godine kada su uvođeni u tim, skupljali su neophodno iskustvo u Super B ligi. Očekujemo da ove sezone podignu dodatno svoj nivo igre i da se sa nešto malo starijim starijim drugarima iz ekipe, ravnopravno suprostave sa drugim timovima u ovom takođe kvalitetnom rangu takmičenja", naglašava Slađana.

 

Matej sa mamom Slađanom