XS
SM
MD
LG

Da je moglo više, moglo je

Marko Bajić, trener Radničkog (NoviBeograd) - foto: Milan Ašković

Radnički (Novi Beograd) posle četiri odigrana kola zauzima  šestu poziciju sa sedam osvojenih bodova. Da li je moglo više, moglo je smatra trener Marko Bajić i daje osvrt na dosada urađeno. - Na premijeri, nesrećno smo primili gol, mada po prikazanom na terenu bili smo blizu osvajanja boda. Stepojevac nas je iznenadio ranim vođstvom, ali smo pokazali mentalnu snagu i sa dva gola zabeležili prvu pobedu.

U Velikim Crljenima smo bili bliži pobedi, gledajući razvoj situacije na terenu. Vidi se da smo kvalitetnija ekipa, nažalost nismo uspeli da realizujemo nekoliko izglednih prilika. U možda najlepšoj utakmici do sada savladali smo optičare. Partizanova filijala sa mladim igračima igra lepo i poletno, jednom rečju vole da se nadigravaju u otvorenoj igri. Uspeli smo da pronađemo adekvatan odgovor za njihovu igru, neutrališemo ih i zabeležimo zasluženu pobedu, koja je mogla biti i ubedljivija  – daje osvrt na dosadašnji učinak u prvenstvu Bajić  i naglašava da od svog stila igre neće otstupiti ni pedalj. Ato je čist takmičarski fudbal, direktna igra jedan na jedan, brzi prenos lopte  i sve ono što ovu igru čini lepom i primamljivom. Smatramo, veli,  da ovim pristupom igrači mogu individualno i takmičarski da napreduju i sebe uspešno ugrade u kolektiv.

U narednom kolu "majstore" sa Novog Beograda očekuje dobro znan rival Polet Doćoli  poznato trenersko ime Miki Ivanović. - Sa Dorćolom smo odigrali dosta utakmica, čak i generalku pred početak prvenstva, tako da među nama nema tajni. Očekujem tvrdu utakmicu, bez mnogo prilika za gol, ko bude kiksnuo ostaće praznih šaka. Odlazimo puni samopouzdanja ispod Kalemegdana, i verujem da možemo ostvariti povoljan rezultat - optimista je 34-godišnji stručnjak...

Kad je u pitanju konkurencija u ligi, izdvojile su se četiri ekipe: Zvezdara, IMT, OFK Beograd, Radnički (Obrenovac). – Za mene je zagonetka BSK Borča, trenutno vodeća tim lige. Gledajući sastav, stičem utisak da je to takoreći ista ekipa od prošle sezone, međutim tek je početak i posle nekoliko kola doći će do raslojavanja i izdvojiće se ekipe koje poseduju kvalitet, a među njima vidim i moj Radnički – optimista je mladi stručnjak. 

Dolaskom Dejana Lazarevića na čelo kluba mnoge su se stvari promenile na bolje i klub funkcioniše na profesionalnom nivou. Pored seniora, mlađe kategorije igraju u najkvalitetnijim rangovima takmičenja pod okriljem FS Beograda. Zasluge za to idu na adresu Đorđa Bulića, kordinatora omladinskog pogona.


Radnički (O) 1 : 0 Jedinstvo
BSK Borča 1 : 2 Sremčica
OFK Mladenovac 1 : 0 Crvena zvezda
Radnički (NB) 1 : 1 OFK Beograd
Lokomotiva 0 : 1 GSP Polet Dorćol
Zvezdara 4 : 1 Teleoptik
Brodarac 1 : 2 TEK Sloga
IMT 5 : 1 Stepojevac Vaga
Tabela
Poz Tim UT PB N PR BOD
1 IMT 6 5 1 0 16
2 BSK Borča 6 4 1 1 13
3 Radnički (O) 6 3 2 1 11
4 TEK Sloga 6 3 2 1 11
5 OFK Beograd 6 3 2 1 11
6 Zvezdara 6 3 1 2 10
7 Radnički (NB) 6 2 3 1 9
8 GSP Polet Dorćol 6 2 2 2 8
9 Brodarac 6 2 1 3 7
10 OFK Mladenovac 6 1 4 1 7
11 Teleoptik 6 2 1 3 7
12 Sremčica 6 2 1 3 7
13 Lokomotiva 6 1 2 3 5
14 Jedinstvo 6 1 1 4 4
15 Crvena zvezda 6 1 1 4 4
16 Stepojevac Vaga 6 0 1 5 1