XS
SM
MD
LG

Povratak Dragana Aničića u šabačku Mačvu

U prostorijama FK Mačva danas je promovisan novi šef Stručnog štaba crveno-crnih, Dragan Aničić. U svom obraćanju novinarima, predsednik kluba, Ivica Kralj je istakao da očekuje da će povratak Aničića za klub značiti nastavak uspešnih rezultata, jer je svoj trenerski kvalitet u Mačvi već pokazao.

„Dragana Aničića poznajete svi dobro, bio je član našeg kluba dve godine u vreme najvećih uspeha postignutih u poslednjih nekoliko decenija. Nadam se da će takav trend biti nastavljen i u narednom periodu. Što se tiče ostalih članova stručnog štaba, tu su njegovi pomoćnici koji su takođe poznati i vama novinarima, kao i šabačkoj publici Zoran Stojanović i Vlada Božić, a novo lice je trener golmana Dragan Sretenijević. Marko Mićović je i dalje u našem stručnom štabu i verujem da će sedma sila i naši navijači, kao i do sada biti uz klub, stručni štab i šefa struke koji je svoj kvalitet već pokazao u našem klubu, tako da ne sumnjam u uspeh i u nastavku. Start u ovoj sezoni nije bio onakakv kakav smo očekivali, ali pozitivne atmosfere ni sada ne manjka. Bez obzira na trenutno stanje, znamo da imamo kvalitet i znanja za mnogo više nego što je to bilo u prethodnih sedam kola i verujem da će u nastavku Mačva biti ona prava kakva je trebala da bude i do sada“, rekao je Kralj.

Iskazujući veliko zadovoljstvo ponovnim susretom sa šabačkim novinarima, Dragan Aničić veruje da će uspeti da Mačvu vrati na zasluženu poziciju i da će trenutna kriza biti uspešno prevaziđena. „Drago mi je što vas ponovo vidim i što ćemo, nadam se ponovo imati izuzetno kvalitetnu saradnju kao što je to i ranije bio slučaj. Jako mi je drago što sam se vratio u Mačvu i ako se sećate, kada sam odlazio iz Mačve pre nekih godinu dana, rekao sam da ću se jednog dana vratiti sigurno, jer sam ovde ostavio velike prijatelje i sportske i životne. Imali smo jednu lepu priču, dobro se radilo, mislim da su i rezultati bili korektni. Iskreno nisam očekivao da ću se ovako brzo vratiti, ali kako naš narod voli da kaže – „Mi pravimo planove, a Bog se smeje“. U mom životu postoje ljudi koji kada me pozovu da im učinim nešto, ja ne mogu da ih odbijem, postoje naravno i klubovi koje kada me pozovu, ukoliko sam u mogućnosti ne mogu da ih odbijem ako sam slobodan. Kod mene postoje takva tri kluba, a među njima je i Mačva. Zajedno sa stručnim štabom i sa igračima uradiću sve što je u mojoj moći da ovu krizu koja je nadam se trenutna što pre prevaziđemo i da se Mačva ponovo vrati na pozicije koje zaslužuje.“

Pred Mačvom je još 30 utakmica, mnogo bodova je u opticaju, a u redovima crveno-crnih ambicija nikad nije manjkalo, pa tako i u ovom trenutku u nastavak prvenstva se ulazi sa velikim optimizmom i željom za osvajanje novih bodova. Novi sportski izazov pred Šapčanima je već u nedelju, 15. septembra, kada u okviru 08.kola Linglong Super lige Srbije gostuju ekipi TSC u Senti. Utakmica počinje u 19 časova.

pr Ana Acan


Spartak ŽK 1 : 0 Javor Matis
Čukarički 1 : 0 Mladost
Vojvodina 1 : 2 Voždovac
Inđija 0 : 1 Radnički (N)
Partizan 2 : 0 Crvena zvezda
Mačva 0 : 1 Proleter
Napredak 1 : 3 TSC
Rad 0 : 1 Radnik
Tabela
Poz Tim UT PB N PR BOD
1 TSC 9 6 3 0 21
2 Vojvodina 9 6 1 2 19
3 Čukarički 8 6 1 1 19
4 Crvena zvezda 7 6 0 1 18
5 Partizan 7 5 2 0 17
6 Radnički (N) 9 5 1 3 16
7 Spartak ŽK 9 4 0 5 12
8 Napredak 9 3 2 4 11
9 Voždovac 8 3 2 3 11
10 Mladost 9 2 3 4 9
11 Javor Matis 8 2 2 4 8
12 Proleter 9 2 2 5 8
13 Radnik 8 2 1 5 7
14 Inđija 9 2 1 6 7
15 Rad 9 2 0 7 6
16 Mačva 9 0 3 6 3