XS
SM
MD
LG

Ženski pogon Dinama ostao bez takmičenja u ligi - za klub opstrukcija, za savez poštovanje zakona

Devojčice bez takmičenja ove sezone; foto: JV/V.M.

Rat na relaciji Fudbalskog kluba Dinamo i porodice Tončev bukti već mesecima, a ovog puta između dve vatre našao se novoosnovani ženski pogon kluba, koji se zbog zakasnele registracije u Agenciji za privredne registre ove sezone neće takmičiti u Razvojnoj ligi. I dok Vranjanci smatraju da je ovo vid sabotaže njihovog kluba, predsednik Fudbalskog saveza regiona istok Novica Tončev kaže da se samo poštuje zakon.

Najavljen sredinom prošlog meseca, a izglasan od strane Skupštine Dinama 29. jula, ženski pogon kluba trebalo je da okupi devojčice željne fudbala, koje je trebalo da se takmiče u Razvojnoj ligi FSRIS-a. Mlade fudbalerke je i okupio, i to njih 60, kažu u Dinamu, ali zakasnela registracija u Agenciji za privredne registra koštala je Dinamo takmičenja.

Iako su uredno predali dokumentaciju, kako tvrde u vranjskom klubu, problem ja nastao zbog godišnjih odmora u APR-u, zbog čega je bilo potrebno više vremena da se obavi registracija. Iako ŽSU Dinamo još nije zvanično registrovan, u klubu smatraju da liga u kojoj su želeli da se takmiče nema nikakav takmičarski značaj, te da je trebalo da ih puste da igraju i bez registracije.

Sada nam zbog administracije i par dana kašnjenja spočitavaju u FSRIS-u njegovo postojanje i takmičenje. Trenutno na ŽSU Dinamo trenira 60 devojčica do 15 godina sa željom da se takmiče u razvojnoj ligi FSRIS-a - navodi Dinamo u saopštenju.

Tončev poželeo uspešnu sezonu Dinamu i ponudio pomoć oko registracije u APR-u. Tončev pak kaže da potpuni zahtev ŽSU Dinamo za ulazak u Razvojnu ligu nije stigao na adresu Fudbalskog saveza regiona istok, a da bez rešenja APR-a, dokumenta koji je zafalilo, FSRIS ne može ništa.

Naime, nijedan pravni subjekt, pa ni ženski fudbalski klub, pravno ne postoji dok se zakonski ne registruje u APR-u. To je i osnovni preduslov (pored drugih) da jedan klub bude uvršten u takmičenje pod okriljem FSRIS, pa i FSS. FSRIS-u još nije dostavljeno rešenje APR-a i nažalost nismo u mogućnosti da se uverimo u postojanje ŽFK Dinamo - rekao je Tončev.

Žalba o neprihvatanju ŽSU Dinamo inače je deo saopštenja vranjskog kluba povodom potvrđene suspenzije njegovog predsednika Dragana Antića i novčane kazne koju je Fudbalski savez Srbije udelio klubu. Kao i prilikom ispadanja iz Superlige, tvrde da su najkažnjavaniji klub u Srbiji, da su svakog puta sankcionisani po najstrožim kriterijumima, a da sve to dolazi iz Regiona istočne Srbije, na čelu sa superligašima - niškim Radničkim, surduličkim Radnikom, ali i familijom Tončev koja je na čelu pomenutih klubova.  Stroga kazna za stratega i predsednika Dinama, pa oštre optužbe na račun komšiluka.

To što ženski pogon kluba neće da se takmiči u ligi Vranjanci podvode pod još jednu nepravdu načinjenu njihovom klubu.

Tončev pak u ovome vidi način da Antić napadne njega i Savez, ocenjujući da je sve što izađe iz njegove “kuhinje” neistina, a nudi i “svu pomoć osnivačima ŽSU Dinamo Vranje oko registracije u APR-u”.