XS
SM
MD
LG

Super liga nije više ni san, a ni bauk!

Radnički je juče pobedio! Kako je krenulo, da poželimo da to više ne bude bude ekskluziva, već očekivana informacija o igri našeg tima! Odmah na početku, “direktno u centar”!

Marko Vidojević, od njega počinjem naravno, napravio je osnovu u prvenstvuSrpske lige. Da nije bilo onog minusa od sedam bodova, Markova ekipa bi na proleće ostavila konkurente najmanje 20 bodovaNisam preterao.

Na osnovama tima i uspeha u ne baš toliko jakoj Srpskoj ligi, vispreni trener, koji previše ne priča, ali mnogo radi, Marko je podvukao crtu i odvojio fudbalere na za koje planirao da  budu “temelj” novog tima.

Poslednja linija kompletna – Nikola Vlajković, Bojan Dojkić, Stefan Marković, Božidar Mančić. U ponoć da se probudite znate ova imena.

Na sredini terena dva fudbalska znalca, majstora, Filip Tolić kapiten i Dimitrije Pobulić. 

U napadu kad igra, onda mu niko ne može ništa. Naravno, Miloš Spasić!

Uz njih su još provereni mladi Cvetanović, Koković, Radičević, N.Petrović,iskusni i uvek zahvalan kao igrač, Davor Petrov.  Bojim se da ne zaboravim nekoga. Svi su bitni!

Marko Vidojević krenuo je letos u “nadgradnju”! Praveći tim, igru, znao je kako da “gradi kuću”. Da bude od dobrog materijala, da bude savremena i da odoleva svim uslovima. Znao je da je temlj čvrst i da se ne treba pribojavati.

Da, drugi klubovi imaju direktora, sportske direktore, koji zajedno sa šefomStručnog štaba i Upravnim odborom, dogovaraju “gradjevinski materijal” za novi, savremeni “prvoligaški dom”! Verovali ili ne, Vidojević je sve ovo radio sam!

Šta je to dobro učinio Marko Vidojević?!

Mladim golmanima pridružio je Rastka Šuljagića, već zrelog čoveka koga život nije milovao, ali je od njega napravio ozbiljnu ličnost, dobrog čoveka i golmana.Pun pogodak!

Poslednjoj liniji tražio je “petog i šestog” za svaki slučaj. Tu je kombinovao. Došao je iskusni Spasojević, koji je uvek kadar da odigra za ekipu. Uz sve to, izuzetna ličnost! Pun pogodak!

Za sredinu terena Vidojević je izabrao, ne slučajno, neumornog Bagzija Milenkovića, suvo zlato u ekipi i lucidnog Mirkovića.Obojica iza sebe imaju ukupno, još malo hiljadu utakmica. Pun pogodak!

Tražio je Marko zamenu za Acu Stojkovića čiji smo odlazak komentarisali. Mister gol.  Marko se teška srca pomirio da Stojković ide, ali se sve primirilo, kada je stigao naša davnašnja želja Strahinja Petrović. Još jedan fudbasler sa superligaških terena, koji je, medjutim, u “Caru” više igrao nego što je trenirao. “Strale” tih, miran, odan ekipi, ozbiljan porodični čovek, pokazao je da je Markobio u pravu! Pun pogodak.

  I tada je bilo potrebno, stiglo je iznenada, da treba obezbediti bonuse. Bili su tuCvetanović i Koković,  Novak Petrović, Radičević. Tražio je Marko za napad, mlade, ambiciozne “drske”, gladne golova, brze fudbalere. I uspeo je i tu. Mitar Radivojević “opasan kao struja” malo mu prostora treba! Supertalentovani Leskovčanin Aleksa Kostić Milutinović, iz fudbalske porodice, stidljiv pomalo ali sa loptom, prava  napast! Lasom ga ne mogu uhvatiti! Sličnih kvaliteta i mladiGrk Kostas Galeadis. Pun pogodak!

 Radnički je tokom ovog leta, iz meča u meč, sve više bio interesantan za poznate menadžere.  Kao poklon, stigla su dva izuzetna igrača. S karijerom, obično dolaze početnici.Igrao je u Vojvodini, Joseph Owusu Bempah iz Gane i reprezentativac Kameruna do 21 godine Edoa Gui Serge. Ovih dana na treninzima i stasiti Koreanac, štoper, ne znam mu imena, a juče se pojavio na utakmici Jedinstvo – Balkanski, Japanac, igra beka, brz, doveo ga sin Zorana Djordjevića. I njemu ne znam ime. Dakle, Marko i dalje cilja samo ono što mu je neophodno.

Kada sada sve ovo rasčlanite, biće vam jasno, zašto je Radnički u ovoj veoma kvalitetnoj Ligi, postao tim o kojem se govori i koji je ušao u dobru seriju posle onog maleroznog meča u Kragujevcu.

Pozvao sam Filipa Tolića, da iz njegovog ugla “overimo” ovu analizu. Kapiten je juče odigrao više nego kapitenski. Ima reči hvale za svoje saigrače, slaže se da je Marko majstorski “složio mozaik” što već utiče da se na Radnički iz meča u meč gleda s više poštovanja!

Prva je u svemu - prva liga, tako i u načinu praćenja utakmica. Već sinoć, objavljeni su detalji sa svih mečeva. Evo prilike da vidite. Skrećemo pažnju na reakciju Alekse Kostića Milutinovića, gol Radivojevića, evro šut Filipa Tolića,jednu “bombu” Miloša Spasića i Pobulićevu egzekuciju sa 11 metara. Uživajte!

Toliko o jučerašnjem javnom času koji su održali fudbaleri u belim dresovima. Toliko o ekipi od koje je Marko Vidojević napravio rivala na kojeg će svi morati ozbiljno da računaju. Toliko o utakmici u kojoj je  Ognjen Koroman mogao dosta toga da nauči od našeg Marka Vidojevića.

Ono što pišem, dogadja se u životu. Fudbaleri Radničkog, Marko, Ćira i Jonča, veliki su kvalitet FK Radnički Pirot.

Sve ostalo… E o tome sutra!

Čeka se “korak” grada i Kluba!!!

Ta Super liga nije više samo želja! Nije ni bauk! Ali neće samo Marko i File i njegovi klupski drugovi. Za to su potrebni i “jaki” i sposobni ljudi.


30 .kolo Prva liga Srbije
Smederevo 1924 1 : 2 Trayal
OFK Žarkovo 2 : 1 Kolubara
Zlatibor 3 : 0 Budućnost
Sinđelić 0 : 5 RFK Grafičar
Metalac 2 : 0 Novi Pazar
Radnički 1923 1 : 0 Zemun
OFK Bačka 3 : 0 Radnički (P)
Dinamo 1 : 0 Kabel
Konačna tabela
Poz Tim Utak Pob Ner Por Bod
1 Zlatibor 30 14 12 4 54
2 RFK Grafičar 30 16 6 8 54
3 OFK Bačka 30 16 5 9 53
4 Metalac 30 16 5 9 53
5 Kolubara 30 13 8 9 47
6 Radnički (P) 30 12 7 11 43
7 Kabel (-10) 30 14 10 6 42
8 Radnički 1923 30 11 9 10 42
9 OFK Žarkovo 30 10 10 10 40
10 Novi Pazar 30 11 7 12 40
11 Dinamo 30 10 7 13 37
12 Zemun 30 8 9 13 33
13 Trayal 30 7 10 13 31
14 Sinđelić 30 6 7 17 25
15 Budućnost 30 5 7 18 22
16 Smederevo 1924 (-10) 30 9 5 16 22