XS
SM
MD
LG

Lalatović: Drago mi je zbog pobede, protiv Zvezde očekujem spektakl

Foto: FK Vojvodina

Posle pobede njegovog tima nad Proleterom, šef stručnog štaba Vojvodine Nenad Lalatović izjavio je da mu je drago zbog trijumfa i da u narednom kolu protiv Crvene zvezde očekuje pravi spektakl na „Karađorđu“.

Vojvodina je večeras pobedila Proleter rezultatom 0:1 (0:1), u šestom kolu Super lige Srbije.

– Čestitam obema ekipama na prikazanoj igri. Viđena je požrtvovana utakmica, sa mnogo duela i nekoliko lepih šansi na obe strane. Proleter je imao prilike koje nije iskoristio i mogao je da nas kazni, ali i mi smo imali šanse da postignemo još neki gol. U prvom poluvremenu smo iskoristili našu prvu priliku zahvaljujući individualnom kvalitetu našeg igrača, poveli sa 1:0 i posle toga se igra odvijala tako da nijedan tim nije imao sreće u završnici. Ipak, mislim da je gradski derbi opravdao očekivanja i da je publika uživala u otvorenoj igri – kaže Lalatović.

Ovim trijumfom, Vojvodina je zadržala prvo mesto na tabeli.

– Drago mi je što smo pobedili pred derbi protiv Crvene zvezde, iako opet ponavljam da mi ne težimo tome da postanemo prvaci, jer nas to ne zanima. Naša obaveza je da navijače obradujemo time što ćemo, posle nekoliko godina, Vojvodinu odvesti u Evropu, jer Vojvodina kao klub, ovi navijači i ovaj grad apsolutno zaslužuju da imaju predstavnika u kvalifikacijama za Ligu Evrope – ističe Lalatović.

On je još jednom odao priznanje ekipi Proletera za sve što je prikazala u ovom delu sezone, bez obzira na trenutno slab plasman na tabeli.

– Proleteru čestitam još jednom, tamo sam proveo dve prelepe godine i to je klub koji me je afirmisao. Vode ga sjajni ljudi, koji su moji veliki prijatelji i čestitam kolegi na tome kako vodi ekipu i tome kako mu tim igra. Apsolutno ga treba podržati i dati mu šansu da nastavi ovako da radi, jer do sada je imao težak raspored. Gledao sam Proleter i mogu da kažem da ga niko nije nadigrao. Kada su gubili, gubili su sa jednim golom razlike, baš kao i večeras, a pritom su primali gol iz penala i imali igrača manje. Proleter je pokazao da ima dobar tim i želim mu mnogo sreće, kao i da ostane u Super ligi, za šta sam siguran da će se i desiti, kao što i Vojvodina zaslužuje da je sledeće sezone njeni navijači gledaju u kvalifikacijama za Ligu Evrope – kaže Lalatović.

Na večerašnjem meču, za Vojvodinu su po prvi put nastupili Željko Filipović i Nemanja Vučić, koji su zaigrali umesto Marka Đurišića i Mladena Devetka.

– Zbog žutog kartona koji je dobio večeras, Matić neće moći da igra protiv Crvene zvezde, a isto to je pretilo i Devetku. Matić je dobio žuti karton za to što je pao preko igrača koji mu se postavio ispred njega i to apsolutno nije bilo za žuti, ali znao sam da tako nešto može da se desi. Sa Devetkom nisam hteo ni da rizikujem, da se ne bi desilo da u narednoj važnoj utakmici za nas budemo sa oslabljenom zadnjom linijom, jer pretpostavio sam da će neko od tih igrača večeras dobiti žuti karton – napominje Lalatović.

Odličnim rezultatima ove sezone, Vojvodina je navikla svoje navijače na pobede, pa među njima sigurno postoji nada da trijumf može da se ostvari i u sledećem kolu protiv Crvene zvezde.

– Gde sam bio trener, postavljao sam se tako da je sve osim pobede – neuspeh, te to prenosim na svoj tim. Ovo je skoro isti tim koji je prošle sezone bio osmi, a sad je prvi. To nije moj kvalitet, već kvalitet tih igrača, ali čovek samo treba da zna da ih probudi i da im vrati samopouzdanje. Kod mene na svakom treningu moraju da pobede, a kamoli na utakmici i publika to prepoznaje i prati. U dosadašnjih šest odigranih utakmica, imamo pet pobeda i samo jedan remi i to je ono što me jako raduje. Očekujem spekatkl sledećeg vikenda, kada ovde bude došla Crvena zvezda, jer ovi igrači su zaslužili da bude pun stadion. Ja sam navikao na takav pritisak, a ukoliko žele da napreduju i idu dalje, na to moraju da se naviknu i igrači – izjavio je Lalatović, dodavši da je prelazni rok za Vojvodinu završen.

U narednom kolu, Vojvodina će na „Karađorđu“ dočekati ekipu Crvene zvezde.


Javor Matis 5 : 0 Inđija
Vojvodina 1 : 0 Partizan
Čukarički 3 : 1 Mačva
Spartak ŽK 0 : 2 Napredak
Mladost 2 : 0 Rad
Voždovac 1 : 1 Radnik
Radnički (N) 3 : 1 TSC
Crvena zvezda 2 : 1 Proleter
Konačna tabela
Poz Tim Utak Pob Ner Por Bod
1 Crvena zvezda 30 25 3 2 78
2 Partizan 30 20 4 6 64
3 Vojvodina 30 19 5 6 62
4 TSC 30 17 8 5 59
5 Radnički (N) 30 16 4 10 52
6 Čukarički 30 15 6 9 51
7 Spartak ŽK 30 14 4 12 46
8 Voždovac 30 13 6 11 45
9 Mladost 30 13 4 13 43
10 Napredak 30 9 6 15 33
11 Radnik 30 8 7 15 31
12 Proleter 30 7 9 14 30
13 Javor Matis 30 6 10 14 28
14 Inđija 30 7 4 19 25
15 Rad 30 4 3 23 15
16 Mačva 30 2 7 21 13