XS
SM
MD
LG

Treća sreća – Kuku dobio dozvolu da putuje u Kinu

Izvor: RUR Esports

Karlo ”Kuku” Palad, član TNC Predatora konačno je dobio dozvolu da uđe u Kinu, bar kako navodi na svom tviter nalogu. On bi za 3 dana trebao da brani boje svoje ekipe na Dota 2 Internationalu, nešto što nije mogao u poslednja dva navrata, kada je putovao u istu zemlju.

Krajem prošle godine, par dana pred početak Majora u Čongćingu, zbog rasističkih izjava, Kuku je kažnjen od strane Valve-a, zbog ćega je propustio taj turnir. Iako su mnogi tada smatrali da je kazna prevelika, dok je Vlave mogao da progleda kroz prste, Kinezi ne bi.

Ipak njegova drama se nije završila tada. Par meseci kasnije WESG se održao u istom gradu, gde Kuku ponovo nije mogao da se takmiči. Iako je Vlave izjavio da kineska vlada nije zabranila ulaz u državu momku sa Filipina, opštinska uprava grada se direktno postarala da Kuku ponovo propusti turnir.

Da se podsetimo – Kuku je tokom jednog meča napisao svojim protivnicima iz Kine: ”Gl chinchongs”. Iako taj izraz jeste uvredljiv, Kuku nije imao nameru da bude vulgaran, a greška za koju se izvinio, mogla je da ga košta karijere. Zajednici je tada bila veoma razočarana, s obzirom da Valve ništa ne preuzima povodom njegovog ulaska u Kinu. Ipak, kako stvari sada stoje, neće smeti da ga spreče da se takmili na devetom Dota 2 Internationalu.

On je na tviteru postavio objavu iz koje nam je jasno da putuje za Kinu. Sumnjamo da tamo ide kao posmatrač, ali takođe se nadamo da neće imati dodatnih problema na granici. TNC je definitvno ekipa, koja bi mogla da se nađe na Main Stejdžu, gde bi bilo fantastično da vidimo reakciju publike na njegove nastupe.