XS
SM
MD
LG

Stručni ugao: Tadić oživeo uspomene na Vasovića i Krojfa

Dušan Tadić - foto: ajax.nl

Dušan Tadić, novi kapiten Ajaksa iz Amsterdama je, za vikend, postigao 11 uzastopni prvenstveni gol, na "Johan Krojf Areni", za svojoj tim na utakmici protiv Emena.

Rekord u dresu "kopljanika" iz Amsterdama, još uvek drži Johan Krojf, koji je na 13 uzastopnih utakmica, postigao, najmanje po gol. Ono što je uočljivo, Tadić to radi, sa takvom lakoćom i sa dečačkim osmehom na licu, kao da igra sa svojim drugovima iz detinjstva fudbal "na petoparcu" u rodnoj Bačkoj Topoli. Njegova "zlatna levica", je kao ruka u košarkaša, ne zna se da li bolje asistira ili poentira. Brojke su fascinirajuće i pasionirani statističari ne mogu da ih sve pohvataju. 

Od ove sezone je i zvanično novi kapiten velikana Evrope i sveta i na taj način je oživeo uspomenu na Velibora Vasovića, koji je pre pola veka, takođe, kao kapiten predvodio Ajaks, u čijem timu je bio i Johan Krojf. Sve je za divljenje, jer Dušan Tadić, iz dana u dan, sve više i više pomera granice u dostignućima, a briše ih na, sa svojom trakom oko ruke, na relaciji Srbije i Holandije. Sport, u ovom slučaju fudbal, je čudo. 

Foto kolaž: ajax.nl i ajax serbia