XS
SM
MD
LG

Političari okrivili Call of Duty i Fortnite za masovne pucnjave u Americi

Izvor: RUR Esports

Nakon što su ovog vikenda dve masovne pucnjave zahvatile Sjedinjene Američke Države, političari su odmah okrivili video igre, kao što su Call od Duty i Fortnite za nasilje, zanemarivši pravi problem.

Za samo 24 časa dve nesreće dogodile su se El Pasu u Teksasu i u Dejtonu u saveznoj državi Ohajo. Kao i obično kada se dese ovakve stvari, političari odmah okrive video igre za sprovedeno nasilje.

Fox News je bio jedan od glavnih kanala gde su mnogi političari izneli svoje mišljenje. Den Patrik, zamenik guvernera u Teksasu, priznao je da su mnoge studije ranije utvrdile da video igre nemaju veze sa povišenjim nasiljem, ali je opet izjavio:”Šta se promenilo u našoj državi? Uvek smo imali oružje i uvek smo imali zlo. Ja vidim industriju video igara kao industriju, koja uči decu da ubijaju”.

Političar iz Kalifornije, Kevin McCarthy je izjavio da video igre ”dehumanizuju” i da je to veliki problem za budučnost.

Sama gejming zajednica, iznela je svoje nezadovoljstvo povodom ovakvih objava. Ovde se sada postavlja pitanje, da li je ovo pravo mišljenje političara, ili oni oni samo i dalje stoje iza Nacionalnog udruženja za oružje(NRA). Dobro je poznato da NRA stoji uz mnoge političare i samim tim finansira iste. Dokle god je takva situacija, državnici će lako probati da skrenu pažnju sa pravog problema, a to je zakon koji dozvoljava ludima da se bez previše problema domognu vatrenog oružja.

Video igre se koriste u svakodnevnom životu ljudi iz celog sveta, pa ovakve slučajeve nemamo skoro nigde drugde osim u Sjedinjenim Američkim Državama, gde je zabeleženo 251. masovno ubistvo samo u 2019. godini. Ovo je dovoljna statistika, da zaključimo da je glavni problem u državi zakon oko oružja, a ne video igre.