XS
SM
MD
LG

Popinački Napredak odredio prioritete u radu

Prvi trening

 

Mladi i infrastruktura

 

  Sremskoligaš iz Popinaca odrađuje prve treninge pod nadzorom šefa struke Slobodana Markovića. Atmosfera radna, odziv igrača vrlo dobar. Sportskom direktoru Vladanu Vasiću skoro i da ne trebaju pitanja.

  - Letnje pauze u radu uprave kluba nije bilo – kaže Vasić – Odavno smo odredili prioritete: infrastruktura i podizanje rada s mlađim kategorijama na što viši nivo. Svlačionice smo sreedili, ofarbana je celokupna ograda oko stadiona, u toku su završni radovi u klubskom bifeu. Na tribine smo postavili nove stolice i za sada imamo 323 sedeča mesta. U planu je pokrivanje tribina, kao i postavljanje zaštitnih mreža iza golova. Takođe, srediće se pristup stadionu i parking prostor. Postavićemo i znakove na prilazu stadionu. Ono na šta smo posebno ponosni je pokretanje „Škole fudbala“, koju vodi Milan Mijailović, jedna od legendi popinačkog fudbala. Iz samog mesta imamo 27 polaznika, od 2012. do 2007. godišta. Sa malo starijih fudbalerima, kadetima, radimo predsednik Zoran Kokanović i ja. Veliko je interesovanje dece iz okolnih mesta. Zbog velikog odziva, radimo s decom po grupama, više puta dnevno. Jednodstavno, želimo da se što više posvetimo svakom detetu. Stvaramo bazu za seniorski pogon i verujemo da će među ovom decom, za 5-6 godina biti i prvotimaca.

  Tokom pauze između dve sezone igrački kadar je poprilično osvežen, odn. pojačan.

  - Za sada imamo osam novih igrača – nastavlja Vasić – Došli su: Aleksandar Stanković (Borac, Progar), Aleksandar Dobriković (Kameni, Ašanja), Petar i Mladen Majstorović (Sloboda, Donji Tovarnik), Marko Jakovljević (Trgovački, Sremska Mitrovica). Iz pećinačkog Donjeg Srema 2015 prešli su Milan Savković i kadeti Nikola Jovanović i Luka Evđenić (Donji Srem, Pećinci). Napustio nas je Nikola Pazarski. Zbog velikog broja utakmica i treninga, pa i nepredviđenih situacija (povrede i kartoni), potrudićemo se da stvorimo što bolji rotaciju igrača. Ako se ukaže prilika i za kvalitetnim štoperom do kraja prelaznog roka, adekvatno ćemo reagovati. Ipak, nećemo ići „grlom u jagode“: u suštini, mislimo da će ovo biti sasvim dovoljno. Trener Marković, kojeg ovom prilikom pohvaljujemo za predan i stručan rad, imaće „materijala za rad“. Idemo korak po korak, bez zaletanja. Sremska liga biće izuzetno jaka. Uz dobar rad, dobro treniranje, doći će i odgovarajuća igra, pa i rezultati. Imao dobru osnovu za gornju polovinu tabele, za prvih 4-5 mesta. U prilog tome idu i rezultati od proletos, a zadržali smo 95 % igračkog kadra. A ako se ukaže prilika za nešto više, bićemo spremni. U svakom slučaju, selo je stalo iza kluba, kao i brojni sponzori, odn. prijatelji kluba.

  Trener Slobodan Marković uživa veliki ugled u „fudbalskom Sremu“. Za razgovor je uvek spreman.

  - Odrađujemo prve treninge i ulazimo u dobar ritam – ističe Marković – Započeli smo rad sa tzv. uvodnom fazom, a ubrzo će uslediti i prve kontrolne utakmice. Najpre relativno lakši protivnici, čiju ćemo snagu postepeno dozirati.

 

Baterije se pune

Vladan Vasić, sportski direktor

Slobodan Marković, trener

Nove tribine

 

Deca se vraćaju