XS
SM
MD
LG

''Uragan Simona' oduvao Serenu za drugu GS titulu Rumunke

Simona Halep nova je vladarica Vimbldona. Ona je savladala u finalu Serenu Vilijams sa 2-0 za samo 55 minuta.

Foto: WTA

Halep je sjajno otvorila meč. Odlično je riternirala, Serena nije bila u ritmu i Halep je došla do brejka u prvom gemu. Svoj servis gem dobila je bez izgubljenog poena te je povela sa 2-0. Nakon Serenine greške iz bekenda, Simona je došla do brejk lopte za dupli brejk. Novim fantastičnim riternom, Halep dolazi do ogromnih 3-0 na startu meča. Halep je ponovo dobila svoj gem bez problema i povela je sa 4-0.

Serena je potom dobila svoj servis gem i smanjila na 4-1. Nakon sjajnih riterna, došla je do brejk lopte u šestom gemu. Ipak, napravila je grešku iz forhenda i tako propustila šansu da se malo vrati u prvi set. Halep je sjajnom forhend dijagonalom došla na kraju do gema i 5-1. Serena je smanjila na 5-2 U narednom gemu Serena je napadala ali se Simona doktorski branila i na kraju je bukvalno otela Sereni tri poena u tom gemu. Na kraju je iskoristila drugu set loptu te je sa 6-2 dobila prvi set.

Serena je dobila svoj servis na startu drugog seta. Imala je 15-30 na servis Simone. Međutim, prvo je sjajno pogodila paralelu a onda je i Serena napravila dvije greške te je Halep došla do 1-1. Potom su obje dobile lagano gemove na svom servisu. A onda je uslijedio novi brejk. Opet gem kao u prvom setu. Serena napada, Serena udara jako ali Simona stiže sve i na kraju uzima poen. Na kraju je došla do brejka za vodstvo 3-2.

Imala je Serena  15-30 u narednom gemu. Međutim, Halep je opet povezala dobre servise i povela je sa 4-2. Imala je Halep 0-30 u narednom gemu i djelovalo je da ide ka pobjedi. Ipak, Serena sjajnim servisima dolazi do gem lopte. Tada Serena u razmjenama pravi dvije greške i Halep dolazi do brejk šanse. Međutim, Serena se ''vadi'' servis vinerom. Ipak, drugu brejk šansu Simona je iskoristila i paralelom došla do 5-2. Svoj servis jesačuvala bez problema te je sa 6-2 dobila i drugi set.

Simoni je ovo drugi Gren Slem trofej u karijeri jer je osvojila Rolan Garos prošle godine.